SVT går IP med Grass Valley

Nu er vi jo et par stykker der er klar over at Sverige er et meget langt land.

Så langt, at det ind imellem bare er for langt at køre.

Noget svenskerne selv understreger ved at have droppet “kilometre”, for i stedet at bruge en lokal version af mil, der er ti gange så korte.

Der er således ikke vilde 800 kilometer op til Stockholm, men derimod bare 80 mil hvilket jo ikke lyder af ( nær så ) meget.

De store afstande betyder ydermere at det faktisk er ret langt væk, når man lige skal op til Åre, for at producere lidt FIS Alpine World Ski Championship.

Derfor ringede SVT til Net Insight og til Grass Valley, for at høre om det ikke var muligt at få etableret en “remote IP production” facilitet i Åre, så storbyfolket “nede fra Stockholm”, kunne producere i nærheden af deres egen kaffemaskine, i stedet for at skulle til Åre og drikke deres blå Pripps deroppe.

SVT brugte 2x 100Gbit forbindelse til 80 kameraer og lidt lyd i Åre

Og det kunne faktisk godt lade sig gøre.

Også selv om at at Åre er 600 kilometer væk.

Igen.

Nu er det jo SVT.

Så der skulle også lige slås et par rekorder.

Derfor var planen at bruge flest mulige kameraer, sende mest mulig data afsted og i det hele taget vise resten af verden, at Sverige er pænt ledende på IP og på tykkelsen af ledninger.

Læs også  Peter Madsens True Crime på Dplay og Kanal 5

Så SVT valgte at tænde for 80 LDX 86 Series kameraer op, og sende deres signaler over 2 x 100 Gbit/s ledninger fra Telia.

Og nu hvor SVT har – lidt – storhedsvandvid, foregik produktionen således i hele 3 kontrolrum, der hver især fik signalerne fra Net Insights nimbra transport løsning, der – hvis du skulle være i tvivl – nu kan håndtere en terabit.

Deres Nimbra 1060, er med andre ord, pænt syg.

SVTs TV signaler blev håndteret af Grass Valley via deres “DirectIP” løsning, der rent faktisk betød at “XCU base stationerne” var i Stockholm, mens kameraerne var oppe i Åre.

Så de 80 kameraers CCU kontrol foregik altså i Stockholm, og ikke oppe noprd på.

Hvilket alene må have sparet netop så meget transport, overnatning, forplejning og lidt til, at denne remote produktion, at det må have fået smilene frem flere steder i Stockholm også.

Adde Grandberg, director of technology, CTO, at SVT siger:

 -This accomplishment demonstrates how far we’ve come in executing remote productions, especially looking back at our remote setup in 2012 for the London Summer Games, starter han og fortsætter.

 -To achieve this feat for the Alpine World Ski Championships, we knew from the beginning that we’d need more bandwidth, an adaptable workflow and very tight collaboration with Net Insight and Grass Valley – with  no compromise to our ability to deliver high quality, synchronized images to our rights holders. The stunning pictures they deliver, with minimal latency, made Grass Valley’s cameras the brand of choice for us and this project. These, coupled with its DirectIP capability, were instrumental in enabling us to create a robust and reliable workflow that can cope with the unique conditions of a live ski event. Together we’ve set a new benchmark for live remote production at a major sporting event, slutter han.

Læs også  Dansk podcast bliver til TV serie

Det var dog stadig sådan at der skulle en del mennesker op og arbejde i Åre.

Der var således stadig omkring 150 fotografer og teknikere til stede.

Resten havde – omvendt – en helt almindelig hverdag tilbage i hovedstaden.

Vi fik nævnt at svenskerne er lidt vilde i forhold til data mængder.

De 80 kameraer der var i brug, sendte således ukomprimeret HD ned til produktionen syd på.

Og selv om at det virker forvirret, så var der faktisk også en Grass Valley Kayenne mikser i Åre, der gav den fremskudte producer direkte kontakt til den Grass Valley K-Frame X video production engine, der stod i studiet i Stockholm.

På demme måde var det via en heftig Sirius 850 router muligt at styre alt i begge retninger.

Larissa Görner, strategic product manager at Net Insight supplerer.

 -When SVT first approached us about this project, the capacity to support so many cameras and reliably transport uncompressed HD signals over IP across such a large distance was unprecedented. We were working with Grass Valley at the time on this very undertaking, so this synchronicity significantly helped us bring this Alpine Ski undertaking to fruition for SVT, starter hun og fortsætter.

 -SVT has been using our Nimbra platform as part of its network infrastructure for years, strengthened by its tight integration with Grass Valley cameras, which makes signal transport seamless. The image quality that Grass Valley cameras deliver is also second to none, so fans at home get an unmatched viewing experience that is both rich and immersive, slutter hun.

Læs også  IP udviklingen hitter med Grass Valley

Grass Valley er også glade for udviklingen.

Herfra siger Mark Hilton, vice president, live production at Grass Valley:

 -Our customers are continuously raising the bar and rewriting the rules for what’s possible with live production. Remote production is the next step change, opening up new ways of working by allowing a production team back at base to have all the resources they need to deliver high quality, captivating content, starter han og fortsætter.

 -We are very proud to have partnered with SVT and Net Insight to help them push the boundaries of remote production and make history. This project illustrates how our DirectIP capability can make a big difference to how broadcasters and media service providers can approach large, complex production requirements, slutter han.