Etagerne er tomme på DR

De få der er tilbage på DR, der går langs væggene i evig angst for at deres chefer ser dem og fyrer dem, i den næste sparerunde, har måske bemærket at der er lige lovligt meget plads langs væggene nu.

Det skal der ændres på, vurderer DRs ledelse.

Der er nu pludselig plads til et par busser fulde af revisorer, eller et par bryst klinikker, i DRs nu hel-tomme lokaler, på amager.

Derfor er der – foreløbigt – sat 8400 kvadratmeter af DR til udlejning.

De mange tidligere medarbejdere fyldte jo meget.

DR er tom for tiden - de mange fyringer giver plads til en lejer

Og nu hvor de er blevet sparket ud, er det kun den del af arkivet der skal sendes på rigtigt mange sjove måder, der fylder.

Derfor er DR gået igang med at udleje en række etager og det løse for banale 14 millioner kroner om året.

Så har du en butik der har brug for 8400 kvadratmeter, er her en mulighed.

DR kunne jo i sidste uge løfte sløret for at de er på vej med en “åben dør politik”, så måske Bilka eller Illum kunne flytte ind.

Det hele er i den forbindelse besluttet i september 2018 og forventes at “bidrage til at håndtere de politisk besluttede besparelser i DR”.

Chefen for DR Ejendomme & Service Poul Holt Pedersen siger i den forbindelse:

Læs også  DR fejrer 25 år med TVP format

 -Vi er blevet markant færre medarbejdere i DR, og dermed kan vi undvære noget af den plads, vi råder over i DR Byen. Ved at få en lejer ind, kan vi reducere DR’s faste omkostninger.

Ved at få en lejer ind, kan vi reducere DRs faste omkostninger, starter han og fortsætter.

 -Interesserede skal henvende sig til DR, og så håber vi at kunne finde en lejer hurtigt, så DR Byens arealer fortsat udnyttes bedst muligt, siger Poul Holt Pedersen. Han forventer, at en lejer tidligst vil kunne flytte ind medio 2019.

Det fremgår af spare- og udviklingsplanen for DR “Et nyt, mindre og mere digitalt DR” fra september 2018, at DR vil søge at udleje dele af DR Byen i takt med, at antallet af medarbejdere og produktioner falder, slutter han.

DR forventer at udleje de mange kvadratmeter til vilde1.650 kroner meteren, hvilket – vel sagtens – er det samme som en butik koster at leje på støget.

Så det er altå ikke alle typer virksomheder der er velkomne, ser det ud til.

Omvendt vil DR kunne hente op imod 14 millioner kroner om året i rå indtægt, nu hvor medarbejderne udskiftet med en lejer.

Årsagen til at gangene og lokalerne er tomme ude i DR, er fordi de skal spare 420 millioner kroner årligt frem mod 2021.

Læs også  Som altid er det ikke i top 3 der sker noget

Forventningen er at DR i 2022-2023 skal gennemføre yderligere besparelser.