BBC Three tilbage på skærmen

Nu hvor DR står foran at flytte deres DR3 over på “nettet”, ved næste årsskifte ( 1/1-2020 ), er det – nærmest morsomt – at se hvordan BBC der jo også flyttede deres “3er” over på nettet, nu vælger at gå den anden vej.

Naturligvis ikke “hele kanalen”.

Det handler derimod at netop livet på “nettet” for BBC Three, har betydet at de unge totalt har droppet BBC One ( BBCs hovedkanal ) til fordel for et liv online, der reelt ikke længere inkluderer BBC.

Bevares.

De unge kigger lidt BBC Three, men nu hvor BBC lukkede for at andre end dem med “det rigtige” licens nummer, og det “kun i den husstand hvor der var licens var betalt”, kunne se med, har de unge endeligt droppet BBC 110 procent.

BBC Three er på vej tilbage til skærmen - dog kun sent om aftenen

Heldigvis er det muligt at BBC One i netop så mange sammenhænge, suppleret af at det jo netop er de voksnes foretrukne, at BBC nu prøver aty trække de unge seere tilbage med “det bedste” fra netop BBC Three.

Ikke at forglemme at BBC ydermere har det problem, at de voksne jo heller ikke ser BBC Three, hvorfor de – i princippet – betaler en hulens masse penge for indhold de har adgang til, men som de aldrig bruger.

Læs også  Streaming er kommet for at blive

BBC Three, der – forresten – først “gik online” tilbage i februar 2016, er dermed på vej tilbage på TV.

Igen.

Nu skulle de voksne helst ikke få noget af den bløde kage galt i halsen, hvorfor “det bedste” først bliver sendt klokken efter 22.35, hvor de faste programmer til de ældste ( de voksne ) alligevel er færdige.

Så fra engang – om lidt – ( den 4. marts ) vil BBC One sende “ungt indhold” mandag til torsdag.

Premieren bliver nyeste sæson af “Fleabag” ( oprindeligt BBC nu Amazon ?), fulgt op af “Eating With My Ex” ( dating ) og “Glow-Up” ( make-up competition ), der alle er shows eller formater der ellers “kun” kan opleves på BBC Three, og dermed online.

BBC har officielt ikke forklaret udviklingen andet med en enkelt skrevet kommentar:

 -Clearly News and weather events will, on occasion, require the need for longer News and weather but this will be for moments of national or local significance, slutter de i en kommentar, der – mere – handler om at nyhederne ( blandt andet “News at ten” ) bliver forkortet nu hvor der skal være plads til “ungt TV” på hovedkanalen.

BBC Three har siden kanalen flyttet over på “nettet” modtaget langt flere priser end tidligere, da et liv der, ser ud til at have betydet at kanalen har eksperimenteret mere og derfor har kunne udvikle nye formater og ideer, der har fænget hos brugerne.

Læs også  Selvfølgelig skal BBC Three være lineær igen

Seriern som “Fleabag” ( promo nederst), “Murdered for Being Different”, “This Country” og endelig “People Just Do Nothing” har alle vundet Bafta og RTS awards.

BBC Three er vokset med ( på iPlayer ) 58 procent siden sidste år, og havde omkring 4,2 millioner kig ( start på udsendelse ) om ugen i 2018 i snit.

Størrelsens YouTube kanal har nu 1.2 millioner abonnenter.

Det skal blive interessant at se om DR3 kommer til at opleve den samme skæbne, når de unge ( måske ) også totalt dropper DR.

Her en promo for “Fleabag” og et skvat Chabuddy.. bare fordi.