Apple TV kommer til april

Det bliver sikkert en rigtig fin fest der den 25. marts, når Jennifer Aniston, Reese Witherspoon og ikke mindst JJ Abrams kigger forbi the Steve Jobs Theater.

De nævnte kendte, er i hvert fald et par af dem der er på vej med en eller flere “Apple originals”, der – fortsat – er tæt på absolut ukendte.

Bevares.

Der er sluppet en del om at der bliver produceret serier, hvor de omtalte kendte enten medvirker, eller blot producerer.

Ellers er der reelt – fortsat – intet ude om hvad pokker det er “Apple TV” ( der måske blot er navnet på den “service” Apple er på vej med ).

Apples kommende SVoD tjeneste er fortsat ukendt og hemmelig

Apple tilbyder allerede kunder at købe film – og vist nok også TV serier – via deres eksisterende tjeneste.

Som vi husker det koster film – mere eller mindre – det samme som hos YouSee, hvilket betyder at en enkelt film koster det samme som et par måneder med Amazon Prime.

Tilbage hos Apple, må man formode at de rent faktisk er på vej med en streamtjeneste der fungerer på andre platforme end “bare” som mere indhold til dig og dit TV.

Apple er jo så heldige at de har et 100-300 millioner kunder, der dagligt piller ved den nyeste version af deres iOS, hvorfor de må formodes at være pænt tæt på at sig ja tak til denne kommende tjeneste også.

Bedst af alt, har Apple jo allerede betalingsdelen på plads, hvilket burde betyde at kunder nærmest bare skal bruge deres face ID, hvorefter de har investeret.

Læs også  Den oversete streamer

Apple TV, eller hvad de nu ender med at komme til at hedde, kunne – i den forbindelse – være på vej med en kombineret TV tjeneste, hvor det både er muligt at købe indhold fra Apple suppleret med lokale TV stationer, som har været rygtet som “den nye streamtjeneste form”, der – måske – er på vej.

Apples kommende SVoD tjeneste er fortsat ukendt og hemmelig

I princippet er det hvad YouSee og de andre TelCoer prøver med for tiden, men de har jo det problem at de har en masse hardware der skal finansieres.

Det problem har Apple ikke.

Apple mistænkes i hvert fald for at være på vej til – enten – at tilbyde en række TV stationer sammen  med deres streams i USA, med det forbehold at de – formodentligt – ikke vil tilbyde at distribuere andre tjenester, som Amazon Prime, Netflix eller Hulu, i deres egen pakke.

Disse tjenester er – omvendt – allerede til at finde på alle iOS enheder, hvorfor en masse allerede ser den nye episode af deres TV serie på telefonen på vej hjem i toget.

I foerhold til film, er der – forresten – også lidt rygter.

Størrelser som Starz, Showtime og Viacom, forventes alle at blive en del af Apple TV ( tjeneste eller platform ) når Apple går i luften med deres tjeneste tidligt i april.

Der er i den forbindelse hverken priser eller nyt om indhold på den kommende platform.

Læs også  Storforbrugerne ser TV reklamerne

Som altid med Apple er det dog forventeligt at det ikke bliver billigt.

Mod at indholdet – formodentligt – bliver relevant for mange/de fleste.

De rygter ( der burde være pænt korrekte ) vi er faldet over, bliver ved med at tale om serier, der er målrettet unge kvinder, suppleret med en del Sci Fi, der – åbenbart – er vejen ind i de fleste drenges/mænds hjerter.

Et rygte der bliver ved med at komme tilbage er at ejeres af Apple hardware, vil have “gratis adgang” til en del af indholdet, alene fordi de ejer et – eller flere – Apple produkter.

Det burde betyde at Apple har planer om at producere “apps” til andre platforme, hvor dette indhold ikke er gratis.

Alt sammen noget vi hører mere om den 25. marts, hvor noget der ligner 20-30 shows skulle få primere eller – i det mindste – blive omtalt, så potentielle kunder kan vurdere om det er en tjeneste de har lyst til at investere i eller ej.

Forventningen ( igen et rygte ) er at ejere af Apple hardware – måske – ender med at få adgang til det hele for 10 dollars om måneden, der enten er inklusiv en 30 procent rabat ( fordi de ejer Apple hardware ) eller før rabatten, hvilket jo ligner 7 dollars om måneden.

Sikkert er det både (?) bliver tale om en VoD og en SVoD tjeneste, hvor du kan købe/leje de nyeste film, eller se det indhold der er en del af tjenesten i form af nye serier, og et (?) bagkatalog.

Læs også  ISE 2021 er - måske - ikke aflyst

Apple skulle efter sigende have investeret 1 milliard dollars i opstarten af deres tjeneste.

Disse penger “udelukkende” til indhold, og – for at sætte det i perspektiv – det samme som DFI får af støttekroner og driftmidler – i cirka 12 år.

I USA penge er det 10-20 shows af 10-20 episoder.

Her hvad vi ved:

Simon Kinberg og David Weil sci-fi serie 10 episoder

“On the Rocks” – Sofia Coppola og Bill Murray – spillefilm

“Peanuts” ( Søren Brun på dansk ) serie

“My Glory Was I Had Such Friends” – J.J. Abrams og Jennifer Garner ( hende kender du fra TV serien Alias ) – serie

Reese Witherspoon, Jennifer Aniston, Steve Carell “morning show” ( serie )

“Defending Jacob” serie med Chris Evans

“Losing Earth” enten doku ( om forurening etc ) eller drama ( serie )

“The Elephant Queen” ( doku serie )

“Wolfwalkers” – se promo

Charlie Day og Rob McElhenney komedie ( It’s Always Sunny in Philadelphia inspireret serie )

“Pachinko” – immigrant serie denne gang fra Korea

“Time Bandits” Terry Gilliams film som serie

“See” – et futuristisk drama skrevet af Steven Knight (Peaky Blinders, Dirty Pretty Things) instrueret af Francis Lawrence

“Calls” – muligvis en US version af serie af samme navn fra Canal+ i Frankrig

“Shantaram” og efterfølgeren “The Mountain Shadow” skulle begge blive til Apple Originals 

Der skulle være en del andet på vej også.