Mellemøsten korrespondent fik Buketten af KLF

Som bekendt er det ikke alt TV der handler om krig, der er peppet op med smækre unge speedsnakkende værter, der taler hurtigere end de fleste kan nå at kapere.

En af disse – mindre hurtigere – er Steffen Jensen.

Han har været TV2s korrespondent i Mellemøsten i et utal af år.

Og det er netop hans dækning af området, som KLF, Kirke & Medier har givet ham den såkaldte “buket” for.

En hæder der kun tilfalder de få.

Steffen Jensen vandt KLF, Kirke & Mediers såkaldte "buket"

Hædersprisen, uddeles det til trods hvert kvartal, “til et medie eller mediepersoner, som har gjort en særlig positiv indsats i de elektroniske medier”.

Motivationen er i følge Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier, følgende:

 -Steffen Jensen har gennem mange år været TV2s udsendte medarbejder i Mellemøsten og dækket utallige konflikter og krige. Vi oplever, at han altid forsøger at balancere sine indslag, så de så objektivt som muligt kan formidle, hvad der sker, og hvad der ligger til grund for begivenhederne. Steffen Jensens store forståelse for mellemøstlig kultur og tradition har været med til at åbne en verden, som mange af os ellers ikke ville have forudsætningerne for at forstå ret meget af, slutter han.

Steffen Jensen blev i forbindelse med æren, spurgt hvordan han forsøger at gøre dækningen forståelig, når der er tale om et område med komplekse konflikter, der går århundreder tilbage.

Læs også  Streaming op under Corona

Han svarede:

 -Vi lever næsten i to forskellige solsystemer uden fælles berøringspunkter, så derfor lader det sig ofte overhovedet ikke gøre. Jeg skaber næppe en forståelse for, hvad der vitterligt er sket, men jeg kan måske gøre folk forvirrede på et højere niveau. Hver eneste historie er en lille kulørt mosaikbrik, som til slut bliver et kæmpe mosaikvindue, som man så – hvis man træder et skridt tilbage – kan få et overblik over, sluttede han.

Tidligere ( her på det sidste ) modtagere af “Buketten”  er Lea Korsgaard (Zetland), Mikael Kamber (TV2 Nyhederne for “19inspiration”) og Silja Okking (for arbejdet med DR Ramasjang).

Steffen Jensen, er ikke længere i Jerusalem. Han arbejder dog fortsat på udlandsredaktionen.

Nu blot med udgangpunkt i Langeland, hvor han bor med hans familie.