Så kom Shinobi

Verdens største producent af monitor recordere gjorde det igen, lige op til den netop overståede weekend.

De kastede en ny optager – der rent faktisk kun er en monitor – på markedet, der – vel sagtens – må formodes at finde et liv hos en masse “indie” og andre film folk, der nu kunne tænkes at hoppe på løsninger fra Atomos.

Specs er det i hvert fald intet i vejen med.

Monitoren er en 1000nit 5 tommer HDMI ( only ) monitor, der derfor er prissat aggressivt ( 339 pund ex mod Ninja V til 531 pund, ligeledes ex UK VAT. ), og som derfor er perfekt til “vLoggers, creatives and photographers”, som Atomos skriver det i markedsføringen.

Ny ren monitor fra Atomos - kan HDR 1000 Nits og lidt til

En markedsføring, der allerede er gået amok.

Eller rettere.

De har hyret Kai, og sørget for at vi fra i fredags kunne købe nyheden overalt på kloden.

To gode detaljer, hvis du virkelig vil sælge en masse enheder.

Og det ser ud til at være tilfældet med nyheden fra Atomos.

Producenten der jo ellers er kendt for kun at producere “optagere” kaster sig dermed ind i markedet for monitorer, der – som i dette tilfælde – rent faktisk kan pænt meget.

Eneste “ulempe” for professionelle er at der ikke er SDI ind eller noget som helst ud ( ingen sløjfe til endnu en monitor, en Teradek eller andet.

Læs også  Ja den er til gamere

Igen.

Ny ren monitor fra Atomos - kan HDR 1000 Nits og lidt til

Der findes jo små konverter bokse, blandt andet fra Atomos, der kan spille et SDI op til et HDMI og et SDI eller hvad du nu måtte ønske, der med et slag gør nyheden til en SDI monitor.

Igen.

Den kan ikke optage.,

Og i en tid hvor selv vLoggere er gået ProRes, kan det undre.

Omvendt har de samme Youtubere jo længe optaget det hele i deres telefon eller i deres SLR, med en ulempe at de har haft svært ved at se sig selv mens de optog.

Det er – som Kai er inde på det – nu muligt med nyheden fra Atomos.

Som du kan se i Pro AV videoen, er nyheden jo netop tiltænkt vLoggere der står ude i solen hele dagen og producerer til YT, der tidligere har haft svært ved at se sig selv.

Omvendt er det jo oplagt at folk der løber rundt med en af de små håndholdte gimbals jo også fået en ny mulighed, for at se enten hvad de laver, eller sig selv.

Ny ren monitor fra Atomos - kan HDR 1000 Nits og lidt til

Shinobi, har så ellers på spec siden, alt der er hot fortiden.

Der er indbygget 1000nit lys, et “run all day” batteri, hvilket jo sikkert nok skal passe, nu hvor den ikke skal optage.

Læs også  Stærkt nyt fra Atomos

Desuden er indbygget netop så mange scopes at selv totalt uerfarne vLoggere kan sige kloge ting til deres fans, hvis de altså kan finde knappen.

Ud over det mange Nits er der fuld support for HDR, der kan styres med LUTs der kan læses ind via det indbyggede SD kort læser, der altså IKKE kan bruges til at optage noget som helst på.

Og nu hvor enheden er født til vLoggers, er der indbygget “mirror mode”, så monitor selv på hovedet, når vLoggeren hænger i et træ på Sri Lanka, og taler om AFC, kan se sig selv.

Når diverse spøgefulde detaljer er på plads er det faktisk en 5 tommers HDMI monitor der kan håndtere 10bit HDR, der kan læse dine – eller kamera fabrikanters – LUTs ind, så instruktøren kan se “det færdige resultat”, i en overbevisende kvalitet.

Shinobi er født kalibreret, og kan – når det bliver relevant – efterkalibreres med X-Rite’s i1DisplayPro, hvilket – igen understreger – at Atomos såmænd har tænkt hele “kæden” igennem, før de gå på markedet med “deres første” ( næsten ) rene monitor.

Den vejer 196 gram ( uden batteri, gætter vi på, og har skruehuller i top og bund, så det er muligt at montere den på mange måde.

Læs også  CES bringer QD-OLED på banen

Her et par promoer, der – ganske morsomt – understreger at Kai har svært ved at få helt så mange til at se med, som tidligere.