SportsCaster kommer først på NAB2019

Hvis du nogensinde har været til et TV transmitteret sports arrangement, ved du at der er nogle kameraer, nogle ledninger lidt fotografer og en masse lys.

Og så er der lyden.

Kasse efter kasse af – for os andre – dybt uforståelige kasser, der snakker med det ene, taler til det andet, på netop så mange sprog, at man efter et par fester i den nærmeste sportshal, er klar over at Dante. IP og Snake, ikke er dem der dyrker sport, men lyd, på – eller i – en masse måder.

Konkret ser det ud til at være en udfordring ( det kræver bare en masse kasser ) at få kommentatorer ( der tit gerne vil være inde i salen ) til at kunne tale “på TV”, samtidig med at de skal kunne høre program lyd, der jo ikke kommer fra salen, men – typisk – ude fra en OB vogn.

SportsCaster bliver først vist frem på NAB2019 - men ligner en relevant nyhed

Ind imellem er der så også et studie, hjemme på TV stationen, suppleret op med at OB vognen også godt lige vil kunne fortælle dem, “om de er på”.

Alt sammen noget der kræver netop så mange kasser, ledninger og andet at vi er et par stykker der – helt roligt – overlader det arbejde til dem der forstår det.

Læs også  FCPX update ude

Nu viser det sig så at “Henry Engineering” måske er på vej med en kasse, en lille bitte en, der – måske – kan det hele.

Nyheden, der først bliver vist frem på NAB 2019, hedder “SportsCaster”, og er en 1 U rack ting, der – måske – kan håndtere det meste af hvad der er brug for.

Producenten taler i hvert fald om “program audio”, kommunikation, control og lidt til.

Alt sammen samlet i en og samme enhed, der ikke fylder særligt meget.

Enheden, der har indbygget “announcer mic” ( ind ) samt hovetelefon ud ( der skal kunne spille sindsygt højt ) suppleret med “audio for talent” ( der kan være alt fra foran kamera, til medvært ( der ikke behøves at være i billedet ), til “intercom” der køre som “back channel” mellem TV holdet.

SportsCaster bliver først vist frem på NAB2019 - men ligner en relevant nyhed

Den løsning vi har set, der – igen – først skulle komme på NAB, har “control” til – op til – 3 announcers, en “field reporter”, 2 auxiliaries ( ind), der kunne være “crowd mic”, “PA announcer” eller andet, samt hovedtelfon ud til hver announcer, en field reporter, en fotograf og en producer, samt main program ud.

Som vi umiddelbart kan regne det ud, her på redaktionen , er enheden dermed for lille til en del arrangementer, hvor der skal kunne hæres både program lyd, “slows”, og kunne tales seperat med slow operatør og eller producer.

Læs også  Ny firmware til FS7 mk2

Men den er pænt tæt på, og kan – måske – udvides – med en enhed til, så den kan hvad de lidt større produktioner har brug for.

SportsCaster er i følge producenten optimeret ti lat fungerer med “Henry’s Sports Pod announcer interface”, der i sig selv inkluderer talkback og cue systemer, samt flere kommunikations features til crew, inklusiv annonuncers.

Firmaet bag enheden siger:

 -SportsCaster is a compact 1 RU unit, and can be installed in a few minutes using standard cabling. It eliminates the need for multiple mixers, headphone amps, distribution systems, and complicated wiring, slutter de.

Læs mere på deres site her.