Tokina rasler med glasset

Hvis du går og overvejer at investere i andet end i de kendte mærker er der godt nyt.

Nyt, der rent faktisk kunne tænkes at være endog særdeles spændende.

Tokina. der længe har stået bag en række – ikke specielt hurtige – men “hæderlige” Cine optikker, har – nu også opdateret deres DSLR optikker.

Tokina melder sig ind i kampen om din opmærksomhed

Og for at gøre det hele lidt forvirret, er deres Cine optikker, stadig – men ikke helt – baseret på deres DSLR optikker.

Der er bare sket det, at deres Cinema ATX, der er den “gamle” og kendte serie ( formodentligt ) fortsat er baseret på deres “almindelige” DSLR glas.

Det er deres Tokina Vista serie bare ikke.

Den er formodentligt baseret på deres DSLR Opera serie, der nu blot – først – bliver udviklet til Cine, og først senere ( om nogensinde ) kommer til DSLR, så vi andre også har råd.

Vista serien, koster nemlig – stort set – det samme som CP3, eller deromkring, og så er det – ofte – lettere at vælge Zeiss, da alle jo kender CP serien, der fra v3 er blevet interessant igen.

Tilbage til Tokina, så skulle de på det kommende CP+ i Tokyo vise en række nye Opera serie glas frem.

Tokina melder sig ind i kampen om din opmærksomhed

Disse, der blandt andet er en 16-28mm f/2.8 FF zoom til både Canon og Nikon, skulle være særdeles spændende, og i den “gode” Opera serie, der – måske/måske ikke – er DSLR versionen af Tokinas Vista serie.

Læs også  Genelec ude med lydfilm

Vista Cine serien, der foreløbig “kun” består af en 18mm, 25mm, 35mm, 50mm, og en 85mm, mangler dermed et par brede zooms.

Der er dog den detalje at Vista serien  – typisk – er T 1,5, mens nyheden her er F2,8.

Så nyheden er måske ikke tænkt som en ( senere/kommende ) Vista nyhed også.

Igen, med det forbehold, at der rent faktisk eksisterer en Vista Cine 16-28mm T3 mk2, der netop skulle være en opdateret version af den ( originale ) Cinema ATX ( der igen var baseret på/som er ) DSLR versionen.

Uanset dette, ser det ud til at der kommer en ( ny ) 16-28mm f/2.8 FF zoom, der kunne være DSLR versionen af Vista Cine 16-28mm T3 mk2, eller en mk3.

I begge tilfælde har Tokina et look, mange er glade for, hvorfor det – uanset – er værd at tjekke nyheden ud, når den kommer i handlen, engang i marts/april/maj.

Tokina melder sig ind i kampen om din opmærksomhed

Prisen – og her bliver det virkeligt interessant – skulle starte på 699 dollars, hvilket er nærmest umuligt billigt, da der både er 3 aspheriske og 3 low-dispersion elementer i nyheden.

Der findes i den forbindelse allerede en Tokina Opera 50mm, som du kan se billeder optaget med her.

Som du kan se, har Tokina et look, der er værd at overveje.

Læs også  Godt nyt fra Adobe

Desværre skulle deres 50mm stadig koste omkring 1000 dollars, så det er en pænt heftig 1,4 50mm. ( igen, vi gætter på at en 50mm DSLR Opera, rent faktisk er en 50mm Vista Cine inden i.

Er det tilfældet, er det virkelig en spændende optik.

Læs mere om 16-28mm, der som alle nye glas vejer omkring et kilo, her.

Vil du læse mere om deres Cine serie, som vi mener du kan få fingre i hos esee, her.