Telestream lover masser af nyt på NAB 2019

Selv om at Telestream sikkert er på BVE i denne uge for at fortælle om deres mange fine produkter, er det – åbenbart – først på NAB2019 de går amok.

Her ser der til gengæld også ud til at der sker en masse.

Indtil videre har vi fået to nyheder under neglene, der skulle blive vist frem engang i april, og lande markedet senere.

Den første nyhed er deres “Instantaneous Channel-as-a-Service System” løsning.

Telestream på vej med bunker af ny software - herunder Channel in a box og Cloud services

Denne, er – som navnet antyder – en kasse, bygget i software, der inkluderer alt der er behov for, når der skal bygges en TV kanal op fra bunden af.

Løsningen der – naturligvis – hedder OptiQ, er en ny tilgang til “one-click channel creation”, der nu er decideret “telco-centrisk”.

Dette skal forstås sådan at Telestream nu arbejder direkte sammen med en række Europæiske teleCom service providers.

Og da OptiQ er født så det rent faktisk blot er et spørgsmål om et par klik, før kanalen eksisterer, er det jo godt nyt til de broadcastere der overvejer at flytte et 2 eller 3 cifret antal kanaler.

For eksempel i forbindelse med det Brexit, der bliver ved med at spøge, uden at komme.

Telestream på vej med bunker af ny software - herunder Channel in a box og Cloud services

Blandt de mange indbyggede features der er i pakken, er integreret monitoring, samt muligheder for at skifte mellem forskellige kilder, som både kan være live eller fil baserede.

Læs også  Nu kan alle streame

Bedst af alt er der tale om en “pay as you go” forretnings model, der betyder at den enkelte kanal ejer kan købe mere eller mindre trafik, og at det – specielt – er billigt at købe mere trafik, når det bliver relevant.

OptiQ er i princippet flere applikationer i en og samme, der både har fokus på nye “revenue streams”, samt fokus på at “accelerate time to market for new channels”, suppleret med en række features i forhold til “short-term channels/events”.

Som du har gættet det er der priser der passer til de fleste ( vi kender dem ikke, priserne altså )

Telestream har uanset dette målt sig frem til at deres kunder hellere vil have fleksibiliteten i en form for “abo på en eller flere TV kanaler” løsninger end besværet med bunker af hardware, der jo har det med at blive gammelt og slidt.

Scott Puopolo, CEO at Telestream forklarer:

 -OptiQ is a merging of the entire Telestream skill set around live streaming, workflow, cloud, integrated monitoring, containers and much more, starter han og fortsætter.

 -It is an ambitious project and the intention is that the initial release will be a SaaS offering so we can rapidly evolve the solution in the early pilots and fine-tune it before committing to an on-premise offering, slutter han.

Læs også  NAB nyt fra Ready Rig

Læs mere om OptiQ her.

Som pointeret er der også en anden nyhed på vej fra Telestream.

Denne kalder de for Vantage Cloud Port, der er en “ground-breaking new approach to media processing workflows” i skyen, handler – ikke overraskende – om at få alt op i skyen.

Og nu hvor broadcastere – som eksempel – løbende skal levere i stadig flere kvaliteter og opløsninger, er det oplagt at det ligner en fordel, hvis det hele bliver klaret i skyen.

Nyheden kommer dog først til april og bliver ikke vist frem, før NAB2019.

Sikkert skulle det dog være at “The Vantage Media Processing Platform” bliver en “hybrid cloud-based deployments with predictable, SaaS pricing”, hvilket burde kunne oversættes til at du kan bruge løsningen som et gigantisk SaaS men at du kun betaler for det du bruger.

Der er i princippet tale om en udvidelse til “Vantage processing” løsningen, der allerede idag tilbyder “containerized micro-services”, der er “ligeså hurtige” som hvis de var “on-prem services” ( udregninger på lokale CPUer ).

Det nye system, ser ud til at spille fint med OptiQ, hvilket sikkert også er planen.

Vil du læse mere om hvad der begynder at minde om AWS ( Amazon Web Services ), skal du læse videre her.

Læs også  Nila endelig ude med Arina 400

Telestream OptiQ from Telestream on Vimeo.

Cloud Port Demo from Telestream on Vimeo.