Rekord for remote produktion

Grass Valley, som de fleste nok mest kender for deres kameraer, er meget mere.

De har således netop været inde over en verdens rekord, hvor de leverede udstyr – i begge ender – til verdens længste Remote Produktion.

En produktion der startede hos Telstra i Tokyo, der blev udstyret med et par Grass Valley kameraer, mens den nødvendige XCU base station, der kommunikerer direkte til IMG Studios i London.

Grass Valley inde over 20K kilometer rekord - Remote Produktion er nu nærmest triviel

Og da London netop har remote produceret lidt TV i Tokyo, over Grass Valley DirectIP, kan man altså påstår at den nye rekord for remote produktion er 20.000 kilometer.

Der var dog lige et par ting der skulle være på plads før, det var muligt at producere på denne måde.

Telstra kontoret skulle udstyres med en bunke hardware, der inkluderer “IP switches”, den omtalte XCU, der kan håndtere alt fra HD til 3G og UHD samt SlowMotion, hvis det skulle vise sig at være relevant.

Alt sammen over DirectIP, der i princippet kan gøre en hulens masse OB vogne arbejdsløse.

Ikke overraskende er der ikke “bare” tale om et forsøg, der skulle prøves.

Det er derimod en potentielt tilbagevendende begivenhed, hvor udstyr – snart – kan fragtes i et par flight cases, der blot skal forbindes til et heftigt hul i væggen.

Læs også  Så smed Arri Mini bomben

Hvorefter London tager over, uanset hvor i verden Telstra har brug for det.

Tim De Marco, head of engineering, live galleries and studios at IMG Studios forklarer:

Grass Valley inde over 20K kilometer rekord - Remote Produktion er nu nærmest triviel

 -This trial is a real breakthrough that has put us in a strong position to extend our remote production capabilities, as demonstrated with the ATP500 series, to events in Asia such as the Rugby World Cup, starter han og fortsætter.

 -Only needing to bring cameras on-site with us and being able to keep the majority of the heavy lifting in London means we can dramatically improve the economics of world feed production. We also now have a clear, tangible idea of how DirectIP enables effective remote production with greater flexibility and lower cost, while maintaining high broadcast quality. This is a valuable market differentiation for us that we can apply to future live productions, slutter han.

Dermed var location arbejdet alætså nede på noget der minder om et par LDX 86N kameraer og ( lokale ?) operatører, der via XCU Universe UXF base stationerne “taler” med London, både i overført og konkret forstand.

Trevor Boal, head of Telstra broadcast services er også glad.

Han siger:

 -This trial confirms that resolution and speed are not a barrier to remote production.  Getting signals from one side of the world to the other with low latency and assured quality over the Telstra network is now a reality.  The transmission of remote signals via the Telstra network over such long distances between Grass Valley’s cameras and the production centre is a real gamechanger that will enable productions and workflows that were not previously possible, starter han og bliver suppleret af Mark Hilton, vice president of live production, Grass Valley.

Læs også  Panasonic opdaterer AG-CX350 med Vlog

Han siger:

 -IP-based remote production is a great way to address the cost pressures  of live productions as they strive to meet the growing demand for first class content and immersive viewing experiences, starter han og fortsætter.

 -This unique real-life field test strongly underscores the unmatched capability of Grass Valley’s DirectIP workflow. As the only camera manufacturer that delivers all-IP communication between a camera head and its base station, our customers can achieve enormous savings on time, budget and resources by only sending camera heads to on-site production venues. This model maximizes equipment usage at their production facilities for a higher return on investment  while still supporting high end productions – it really is a major win for them and with that, a win for the whole industry, slutter han.

Læs mere om XCU Universe UXF base stationerne her

Tokyo-to-London linket er – forresten – en del af selvsamme Telstra’s “next generation Optical Transport Network” (OTN) der er baseret på den eksisterende “Ethernet service” mellem Japan og London.