TV2 på vej med crime serie

Den fynske broadcaster lover at det bliver meget spændende når Anders W. Berthelsen snart optræder som Rolf Larsen.

Alt sammen noget vi kan glæde os over i en kommende krimiserie “DNA”, der netop er gået i optagelse.

Dermed er det ikke længere “kun DR” der producerer Crime til prime (time ).

Serien, “DNA”, forventes i den forbindelse allerede at få premiere til efteråret, hvilket tyder på at krigen om seerne bliver intensiveret dette efterår, hvor DR jo også er på vej med en ny dramaserie, “Fred til lands” der ovenikøbet er optaget på Fyn.

TV2 på vej med ny Nordisk Film Production Crime  TV serie

Sådan er det ikke med TV2 serien.

Den bliver optaget i Nordjylland samt i Tjekkiet og Frankrig.

Årsagen kunne sagtens tænkes at være at der er fundet penge i Den Vestdanske Filmpulje samt hos ARTE og Nordisk Film Productions Frenchkiss Pictures.

Selve handlingen ser ud til at blive pænt klassisk.

Rolf Larsen er nemlig politi-efterforsker, der blandt andet spiller over for Charlotte Rampling, samt Nicolas Bro, Olivia Joof, Louise Mieritz, Johanne Louise Schmidt, Trine Pallesen og Zofia Wichlacz.

Manuskriptet klarer Torleif Hoppe, der tidligere har været inde over “Forbrydelsen”, “Den som dræber” og “Nikolaj og Julie. 

I instruktørstolen finder du Henrik Ruben Genz, der tidligere har stået bag “Frygtelig lykkelig”, “Undskyld jeg forstyrrer” og “Gud taler ud”.

Læs også  Mere Gidseltagningen

Og så har han jo også instrueret TV serier som “Bankerot”, “Borgen”, “Lulu & Leon”, “Forbrydelsen”, “Krøniken”, “Forsvar” og “Nikolaj og Julie”.

Fiktionschef, Katrine Vogelsang, glæder sig og siger:

TV2 på vej med ny Nordisk Film Production Crime  TV serie

 -Det er en stor fornøjelse, når vi på TV2 kan samle markante danske talenter om en ny, stor fiktionsserie af denne kaliber. Og det er selvfølgelig en særlig glæde at byde Anders W. Berthelsen tilbage på dansk tv i en serie, starter hun og fortsætter.

 -Anders er frem for alt en vidunderlig skuespiller – men han har også været med til at forme nogle af de danske tv-serier, som har markeret sig allerstærkest i dansk tv-dramatiks udvikling, og det gør ham til noget særligt, slutter hun.

Torleif Hoppe glæder sig også.

Han siger:

 -Frem for en klassisk krimi om en politimand eller -kvinde, der passer sit arbejde med at løse sager for andre mennesker, har jeg ønsket at lave en fortælling om en person, der var drevet af sin egen nødvendighed og behovet for at opklare en forbrydelse, som berørte ham selv personligt. Derfor udviklede jeg ideen om en mands søgen efter sin egen datter. Noget af det stærkeste og mest besættende, jeg personligt kan forestille mig. En jagt på det liv, han selv er ophav til – hans eget DNA, om man vil, slutter han.

Læs også  DRs foræring af seere til TV2 er en realitet

Henrik Ruben Genz er også glad.

Han siger:

 -Manuskriptet til “DNA”, er et stærkt udgangspunkt for en vedkommende, medrivende og fængslende tv-serie på internationalt niveau, starter han og fortsætter.

 -Det foregår først og fremmest i portrættet af politimanden Rolf, som bærer på en ubærlig sorg over tabet af sin datter – gestaltet af Anders Berthelsen, forklarer han videre.

 -Historien drives frem af et fænomenalt godt fortalt kriminal-plot. Et gedigent mysterie om forsvundne børn, mulige kidnappere, mistænksomme sammenfald og fordækte huller i det lovpriste DNA-register, som tilsammen skaber en elementær spænding.

Det er ukendt på hvilken ugedag serien bliver sendt.