DR vil streamer før de sender

Her fra idag, vil du kunne se de mange programmer og formater DR sådan går og producerer og sender, online, før de kommer på TV.

DR selv kalder det at “løsrive” DR fra DRTV, hvilket konkret betyder at du kan se alle “ikke live formater, der bliver sendt i aften”, fra klokken 06.00 på DRTV i stedet.

Årsagen ser ud til at være at DRTV nu har så meget succes, specielt hos de yngre seere, der – igen – viser vejen for de lidt ældre, at DR nu helt vælger at droppe fortidens “familie, der ser TV sammen”.

At det er muligt at se de enkelte programmer fra klokken 06.00, er omvendt netop så selvimod sigende, at det er morsomt.

Det kræver jo at den enkelte har læst programoversigten, og der fundet frem til “hvad der bliver sendt på DR imorgen/i aften”, for derefter at “tænde for” DRTV, og så ellers se de programmer der ellers først bliver sendt i aften.

DR vil til at streame deres unge indhold på DRTV fra 06 samme morgen som det bliver sendt om aftenen

Manden bag tiltaget er Peter Rosberg, der er publiceringschef i DR.

Han siger:

 -I en digital virkelighed giver det ikke længere mening at udgive programmerne på bestemte tidspunkter. Ser man sine programmer via streaming, navigerer man typisk efter ugedag – ikke efter tidspunkter, starter han og fortsætter om formater som seerne ikke kan få lov til at se tidligere på dagen.

Læs også  Sony giver indsigt og frokost

 -Det kan for eksempel være “Den Store Bagedyst” eller afslutningen på en stor dramaserie, hvor vi ikke vil ødelægge oplevelsen for folk som ser programmet på flow forklarer han videre.

 -Nogle programmer er kendetegnet ved, at de er bygger op til et endeligt klimaks, og hvis programmerne samtidig er så store, at det er en del af den fælles samtale, at man skriver om dem på sociale medier, eller aviserne skriver om dem, så vælger vi at publicere simultant på flow og DRTV, slutter han og løfter dermed sløret for at alle os der elsker at have svarene på quizzerne på TV, på forhånd, ikke får nye fordele ud af den udvikling.

DRTV har allerede taget hul på denne nye virkelighed, med DR3 programmer, der reelt kan ses på DRTV dagen før de kommer på TV.

Dette har – typisk – været mandagsprogrammer, som den yngre seerskare har kunne opleve om søndagen.

Motivationen er – ikke overraskende – at de unge – stort set – helt har droppet TV, men ikke har det fjerneste imod at se indholdet.

Det skal bare være der hvor de er.

Peter Rosberg forklarer videre:

 -Lige nu ser vi et endog meget markant skifte i danskernes TV-forbrug henimod streaming. Det er særligt de unge, der i hastigt tempo vender ryggen til flow-TV og i stedet streamer deres yndlingsprogrammer. Vi kan se at de danske produktioner på DR3 bliver set næsten udelukkende på stream. Hvis man kigger på de 10 mest sete programmer i 2018 på DR3 var 88 procent af seningen på DRTV og de resterende 12 procent på flow. Det er langt mere, end vi havde regnet med for bare kort tid siden, slutter han og hentyder dermed til det dramatiske fald i unge seere DR har oplevet siden 2012.

Læs også  EBU har købt De paralympiske lege i 2018 og 2020

Andelen af de 16-24-årige, der ser ( DR ) flow-TV, er faldet med 73 procent siden 2012.

Peter Rosberg fortsætter:

 -Noget af det, der er interessant, er, at streamere stadig er tilbøjelige til at se et program, lige omkring det tidspunkt, hvor det kommer på flow-TV. Afsnittene fra dramaserien “Bedrag” bliver for eksempel udgivet halvandet døgn før DR1’s visning. Alligevel vælger mange streamere at se programmet lige omkring søndag klokken 20.00. Det kan være 10 minutter før eller 15 minutter efter – men det siger alligevel noget om, at der er bygget vaner op, og samtidig fortæller også en historie om at mange godt kan lide følelsen af, at andre ser det nogenlunde samtidigt, slutter han.