TV2 gør nærmest rent bord ved TV Guld festen

Billed-Bladet har her idag, fredag 1. marts uddelt en bunke TV-Guld priser på Hotel d’Angleterre i København til TV stationer, programmer og værter, som deres læsere mente fortjente dem.

Og selv om at det ikke kan overraske, var der en central vinder.

TV2 vandt stort set alle priserne ved årets uddeling af TV Guld som Billed-Bladet står bag

En vinder der er bedst kendt som TV2.

Aftenens mindste overraskelse er oplagt nok at “Årets TV program” endnu engang var “Badehotellet”.

Ugebladets læsere elsker den serie.

“Sygeplejeskolen” fulgte efter og endte som “Årets nye TV program“, hvilket – i princippet – heller ikke burde overraske.

Alt sammen noget indholdsdirektør, Anne Engdal Stig Christensen er superglad for.

Hun siger:

TV2 vandt stort set alle priserne ved årets uddeling af TV Guld som Billed-Bladet står bag

 -“Badehotellet” leverer et unikt stykke TV fiktion, der fortæller os et stykke danmarkshistorie, og som er den suverænt mest sete og højest vurderede serie på dansk tv i mange år. Selvfølgelig skal “Badehotellet”, der i øjeblikket – på sjette år – formår den fantastiske bedrift at trække halvanden million seere til skærmen, slutter hun.

Det var dog ikke kun de to formater der vandt priser.

Ole Stephensen løb som eksempel – posthumt – med en “TV-Guld-pris“.

Denne for “et kæmpestort aftryk i film og dansk TV”, konkret i formater som “Eleva2ren” og “Go’ morgen Danmark”, der i princippet også er TV2 formater.

Læs også  Endnu en 700 dollars gimbal
TV2 vandt stort set alle priserne ved årets uddeling af TV Guld som Billed-Bladet står bag

Æresprisens til Ole Stephensen motiverede Billed-Bladets chefredaktør, Anne-Mette Krakau, således:

 -Jeg mødte en gang en journalist, der var født med hele pakken og generøst gav os den. Uanset hvad der var på dagsordenen. Hans skarpe hjerne og smilende øjne gav os nyheder og underholdning, film og fjol. Dybt professionelt, naturligt og dedikeret, startede hun og fortsatte.

 -Han jonglerede ubesværet mellem det alvorlige og det lette, og det hele så enkelt ud og var gennemsyret af et ægte menneske, der ville det bedste for sit fag, sin opgave og for de mennesker, han omgav sig med. Både dem han interviewede, og dem han arbejdede sammen med.

Hun fortsatte.

 -Han var kendt for sin charme, sin rungende latter, sit vid og også sit bid. Han kunne det hele og var den perfekte blanding af at være en blændende journalist og et legebarn. Han satte aldrig sin troværdighed over styr og har efter min bedste overbevisning været med til at sætte barren tårnhøjt for det tv, I laver, og vi ser, sluttede hun.

TV2 vandt stort set alle priserne ved årets uddeling af TV Guld som Billed-Bladet står bag

TV-Guld-prisen til årets vært, gik til Sofie Linde, der dog ikke kunne ikke være til stede og modtage prisen, da hun såmænd var på live med netop “X Factor” son hun vandt prisen for.

Læs også  TV2 tæt på naturen

Anne Engdal Stig Christensen, forklarer videre:

 -Sofie Linde er en af Danmarks mest charmerende værter. Hun har sin egen stil og stærke personlighed, og vi er meget glade for at have på TV2, slutter hun.

Årets mandlige underholdningsvært blev Peter Ingemann, der snart er aktuel med “Ingemann og Vestkysten”, der starter midt i marts på TV2.

Om den pris, siger Anne Engdal Stig Christensen:

 -Peter Ingemann har i “Størst” og “Fremtiden ifølge Ingemann” rejst i mange lande og leveret interessante historier til danskerne. Peter Ingemann er også i sit rette element, når han tager rundt og taler med danskerne, og vi ser frem til, at han viser os rundt og fortæller historier fra vestkysten, slutter hun.

TV2 vandt stort set alle priserne ved årets uddeling af TV Guld som Billed-Bladet står bag

Morten Ankerdal blev hædret som Årets mandlige sportsvært, ganske som Stine Bjerre Mortensen, også blev valgt som Årets kvindelige sportsvært.

Anne Engdal Stig Christensen forklarer:

 -Morten Ankerdal brænder for sport, og han er dybt professionel. Det engagement mærker seerne ude i stuerne klart og tydeligt, og derfor er det helt naturligt og fuldt fortjent, at han vinder prisen igen i år, starter hun og fortsætter.

 -Stine Bjerre Mortensen er en ægte og vellidt holdspiller, der har en kolossal værdi på sportsredaktionen hos TV2. Og samtidig kommunikerer hun dygtigt og med stor indsigt og faglighed, slutter hun.

Læs også  TV2 på vej med masser af nyt indhold

Cecilie Beck løb med TV Guld-prisen som “Årets kvindelige nyhedsvært“, som hun delte med DRs Kåre Quist, der endte med at blive “Årets mandlige nyhedsvært“.

Anne Engdal Stig Christensen siger:

 -Cecilie Beck er en af de skarpeste og dygtige nyhedsværter og interviewere herhjemme, og derfor får hun helt fortjent den flotte pris, slutter hun.

TV2 løb dog ikke med prisen for “Årets TV dokumentar“.

Den pris gik til DR2 dokumentar “Olegs krig”.

Slutteligt vandt TV2 endnu en pris, nemlig prisen for “Årets nye TV program“.

Dette endte med at blive “De sjældne danskere”, der vurderes som et livsbekræftende format og en rørende programserie.