Streamerne vil voldsomt gerne være TV

Amazon Prime Video der jo også findes her i landet, er nået en del længere med deres streaming i England, end herhjemme.

Så langt at ce nu eksperimenterer en del med hvad der bedst kan kaldes for TV.

Størrelsen er således på vej med 37 såkaldte “ATP Tour events” frem til 2023, der inkluderer “TV transmission” af alt fra de op imod 1000 ATP Masters events i perioden samt hele US Open fra i år og rem til 2022.

Dem der allerede kan se “Prime Video” i England og Irland kan derfor de næste par år se uendelige mængder af tennis, der – her i landet – stadig gemmer sig ude på de pænt dyre sportskanaler.

Sådan er det ikke længere.

Prime Video i England og i Irland sender alle ATP Tour events frem til 2023

I hvert fald ikke i England, hvor kunderne nu får en god del mere for deres penge end tidligere.

Tiltaget, der – grundliggende – er på vej til at forandre den måde – for eksempel – sports elskere køber adgang til tennis, kunne sagtens tænkes at blive til en fremtid, hvor broadcasterne bliver klemt endnu mere.

Endnu engang af streamere, der har enorme pengetanke til eksperimenter.

Prime Video har ydermere købt the Nitto ATP Finals fra The O2 i London, the Next Gen ATP Finalen ( alle sammen), alle ATP 500 kampe inklusiv de ellers endnu mere ekslusive the Fever Tree Championships fra The Queen’s Club og de 13 ATP 250s, der – igen – inkludere the Nature Valley International fra Eastbourne.

Læs også  Seerne tog pænt imod ny TrueCrime serie

Prime Video har netop løftet sløret for at den kendte ( i hvert fald i UK ) vært, Catherine Whitaker fortsætter i  2019, hvor hun bliver suppleret af Greg Rusedski og Daniela Hantuchova i studiet.

Prime Video i England og i Irland sender alle ATP Tour events frem til 2023

Analytikere som Sam Smith og Mark Petchey bliver on-site og studie kommentatorer suppleret af Robbie Koenig og Nick Lester der kommer fra ATP Media.

Over de næste par år hvor Prime Video kommer til at “broadcaste” og lave “live studio coverage” af de mange kampe, er det forventningen at der kommer flere værter og at formatet – vel sagtens – udvikles i takt med at resten af markedet udvikler sig.

Og nu hvor det også er meningen af de dækker the BNP Paribas Open fra Indian Wells, the Fever Tree Championships fra The Queens Club, the US Open, og the Nitto ATP Finals fra The O2, er det jo oplagt at forvente at Prime Video har planer om at rulle konceptet ud til flere markeder, måske endda gratis, hvis det er muligt.

Prime kunder ( i England og i Irland ) kan fra den 7. til den 17. glæde sig over the BNP Paribas Open fra Indian Wells, der bliver sendt “uninterrupted” fra “every televised court”, hvilket i princippet betyder at Prime kunder slipper for de reklamer der plejer at være på FTA kanaler, der har købt retten til at sende begivenheden som TV, for netop så mange penge at de er nødt til at breake med reklamer hele tiden.

Læs også  Tiger Woods tilbage med S2 af My Game

Kort derefter kommer der ATP 500s fra Rotterdam, Dubai og Acapulco samt ATP 250 fra Marseille og Montpellier, der allerede er/har været muligt at se for kunderne tidligere på året.

Prime Video i England og i Irland sender alle ATP Tour events frem til 2023

Alex Green, European MD of Sport at Amazon Prime Video, siger:

 -2019 marks the start of our exclusive tennis coverage on Prime Video, and we’re excited to offer tennis fans 37 ATP Tour events and the US Open, at no extra cost to a UK Prime membership, starter han og fortsætter.

 -Customers can look forward to live, uninterrupted coverage from every tournament and in-depth analysis with the return of our presenters, including Catherine Whitaker, Greg Rusedski and Daniela Hantuchova for Prime Video’s tennis coverage in 2019, slutter han og åbner dermed op for en fremtid hvor streamerne går efter præcist det samme marked som broadcasterne ellers gik og troede at de havde i fred.

Det er usikkert hvornår dette indhold kommer hertil landet.

Det er dog forventeligt at Prime Video har en form for business case på området, og ruller tiltaget ud når bliver muligt.

For eksempel når der ikke længere findes andre broadcastere der har købt retten – eksklusivt – til vores lokale marked.