Blackmagic brager igennem lydmuren igen


Sidst på dagen igår, trådte Grant Petty, så ind på scenen igen, for lige at løfte sløret for at Blackmagic hele tiden udvikler deres produkter, og at de ydermere opdaterer dem, aå glade ejere kan nyde deres investeringer.

Og selv om at der er mange nyheder i hans denne gang – 35 minutter lange – forklaring af de mange nyheder, er der blot få, der virkeligt sparker.

Dem der sparker, gør det til gengæld voldsomt.

Blackmagic viste en masse nyt frem - herunder ekstrem framerate i det nye Ursa mini G2

Største nyhed er naturligvis det nye URSA Mini Pro 4.6K G2.

Her er der tale om – mere eller mindre – et helt nyt kamera, med ny CMOS, ny CPU og et – generelt – opdateret bruger interface, baseret på brugernes ønsker og behov.

Det vilde er dog ikke at et par knapper kan konfigureres til hvad brugeren måtte ønske.

Det er derimod features som 300 frames i sekundet i 1080P, og muligheden for at optage direkte til et eksterne USB-C kort, der er ved at blive populære.

Nu kan fotografen reelt bare stå klar ude i marken, montere et kort, optage og så ellers sende journalisten hjem, når optagelsen er færdig.

Blackmagic viste en masse nyt frem - herunder ekstrem framerate i det nye Ursa mini G2

Nyheder som “den nye sensor”, og muligheden for – konkret – at kunne skyde i op til 120fps i den maksimale opløsning 4,6K RAW, eller hvis du “kun” optager i 4K DCI, i 150fps.

Læs også  Tid til at lære at redigere på DaVinci Resolve

Der er sikkert flere frame rates, og du har gættet det.

Der kan ikke optaget i helt de samme hastigheder i Pro Res, da denne filtype – åbenbart – ikke er så hurtig som den nyeste generation af Blackmagic RAW, der reelt dermed er ligeså stor en nyhed som det nye Pocket Cinema Camera 4K. 

Lad os lige gøre URSA Mini Pro 4.6K G2 færdig først.

Ud over højere optage hastigheder, er der kommet en ny version af Blackmagic RAW, der i følge Blackmagic kan optages endnu mere komprimeret og som derfor kan smide så meget data ud at du kan komme op på højere hastigheder end du – tidligere kunne – når du optog i Pro Res.

Blackmagic har i den forbindelse totalt helt og aldeles droppet DNG.

Blackmagic viste en masse nyt frem - herunder ekstrem framerate i det nye Ursa mini G2

Som vi forstår det fra alle updates, hvilket betyder at dem der – eventuelt – arbejder på BMC udstyr, og som optager i DNG, lige bør opfinde et nyt workflow, før de opdaterer med ny software.

Der er simpelthen ikke support for DNG – overhovedet – hos Blackmagic mere.

Årsagen, ser ud til at være at Blackmagic er blevet “anmeldt” hvorefter de totalt har droppet DNG.

Grant Petty når – sådan lidt i forbifarten – at pointere at det såmænd ikke generer ham, men at han da godt kunne have levet uden at være blevet “anmeldt”.

Læs også  Så er der XAVC i din Telestream

Det bliver ikke forklaret mere, men det er helt sikkert at der på ingen måde og i alt fremtid ikke er support for det format hos Blackmagic.

Vi var lige kort inde på Pocket Cinema Camera 4K.

Her er det nu support for Blackmagic RAW, samt en række nye features der ellers mest findes i “studie kameraerne”.

Det til trods findes disse features nu også i Pocket Cinema Camera 4K.

De første 10 minutter gik forresten med at forklare de nye og hurtigere DeckLink Quad HDMI Recorder kort, samt det vilde DeckLink 8K Pro der nu har support for 4x12G-SDI, samt muligheden for independent capture og playback af 4 samtidige video streams. 

Her lige videoen.

Og lidt cirka tider på hvornår Grant Petty taler om hvad

Ingest Kort frem til 10.27

fra 10.27 BMC dublicator

fra 15,49 pocket camera

fra 25.06 One more thing – aka – Ursa Mini G2

<iframe width=”853″ height=”480″ src=”https://www.youtube.com/embed/HnB3jaSLezc” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>