Ballade over ny Zacuto EVF


Her den 13. marts kan alle der går og leder efter en EVF, eller en såkaldt elektronisk View Finder til deres kamera, investere i en OLED viewfinder, der – ærligt talt – ser rigtigt spændende u

Desværre er historien også potentielt lidt underlig.

Nyheden, der – vist nok – end ikke har et navn, har nemlig allerede eksisteret i et godt stykke tid.

Dog ikke som en “ny” EVF fra Zacuto, men derimod som en JTZ EVF.

ny Zacuto EVF ser ud til blot at have fået lidt maling og en højere pris

Og kort før snakket gik amok på de sociale medier, bekræftede Zacuto da også at deres “nye” EVF, er en JTZ EVF “powered by” Zacuto.

Herefter gik der oplagt nok mudder i den nyhed.

Zacuto, har – formodentligt – ingen planer om at sælge deres nye EVF til de 1950 dollars som det var muligt købe JTZ EVF’en for, indtil igår, hvor prisen blev fjernet fra det eneste sted som det – tidligere har været muligt at købe denne – nemlig på Amazon.

Nu er den i stedet “Currently unavailable”.

Kommentarerne fra brugerne, der – bestemt – ikke ser ud til at være tilfredse, har med andre ord enten fået Zacuto, eller de sikkert venlige kinesere, der sælger JTZ EVF’en, på Amazon til at fjerne prisen, nu hvor nyheden skal til at brandes som en “helt ny” Zacuto, her fra den 13. marts, hvor den burde være til at kunne købe.

Læs også  Ny DJI Ronin Gimbal

Lettere forvirrende, er der derfor hverken specs eller priser ude på nyheden hos Zacuto.

ny Zacuto EVF ser ud til blot at have fået lidt maling og en højere pris

Hverken på deres globale site, eller på Facebook, hvor de dog godt vil vise en lækker video frem om nyheden, der skulle være til at se nederst.

Nyheden, der kommer til at hedde “Zacuto Kameleon EVF”, må dog fomodes at have de samme specs, nemlig evnen til at opløse i 1920 x 1080, fra et HDMI eller SDI indput, ganske som den ( vist nok ) selv nedskallerer fra 4K til HD.

Der er “indbygget” “support” for 3D LUT.

Og det er så her at Zacuto argumenterer at det jo er ny software, som Zacuto udstyrer denne EVF med, hvorfor – den pris vi stadig ikke kender – kan forsvares.

Desuden vil de kun sælge enheden uden for Kina, så dem der vil kan jo bare købe originalen der, til hvad man kunne formode ender med at blive det halve.

Vi har også fundet en anden video, hvor en række EVF’er bliver anmeldt.

En af disse er JTZ EVF, der – vist nok – er den dyreste.

Når det er på plads ser det uanset hvad ud til at folk der løber rundt med kameraer, der “kun” har en “slå ud skærm”, og som derfor drømmer om en EVF, sagtens kunne overveje en JTZ EVF eller en Zacuto Kameleon EVF, alt efter præferencer.

Læs også  Afspil Apple ProRes RAW under Windows

Følg med i lanceringen og diskussionen af denne EVF på Zacutos Facebook side her.

Se de originale specs på JTZs EVF her

JTZ har såmænd også en FB side.

Den finder du her

Her lidt video om emnet.