Nent og YouSee deler Premier League

Sports interesserede der ikke har købt og betalt for adgang til Xee, kan se frem til en spøjs tid.

De skal nemlig til at se de næste 232 kampe som stream, eller – som pointeret – købe adgang til omkring halvdelen af kampene hos YouSee.

YouSee har nemlig købt 116 Premier League kampe af Nent Group, der det til trods – fortsat – sender det hele som stream.

Premier League nu en del af Xee og dermed YouSee

Mod at YouSee – i princippet – har de eksklusive rettigheder til at “TV distribuere” 116 kampe på hvad der – nu – er blevet til “YouSee’s TV channel Xee”.

Aftalen der starter til august, og som fortsætter frem til 2022, understreger dermed at YouSee har en plan med deres Xee, som først begynder at tage form nu.

Forvirringen bliver dog ikke mindre af at alle “live Premier League” kampe fortsat vil blive sendt på de danske  TV3 kanaler, suppleret med at de – igen som pointeret – bliver streamet ( igen kun live ) på Viaplay.

Dermed kunne det se ud til at det – reelt – er en slags streaming aftale der er indgået, som parterne “bare” kalder det for TV.

Ganske interessant køber YouSee ikke blot kampene som “stream” uden noget “ekstra”.

Læs også  YouSee og Discovery når ikke en aftale inden årsskiftet

De bliver derimod købt med “production services” samt “commentary and analysis, der dog bliver leveret af netop Nent.

Dermed kunne det sagtens tænkes at YouSee er på vej til at tilbyde en egentlig “flade”, hvor dem der er vilde med denne sportsgren kan finde netop de informationer og “oplevelser”, de leder efter.

Premier League nu en del af Xee og dermed YouSee

Noget der ikke bliver svært – at indfri – nu hvor Xee skal til at sende 116 live Premier League kampe i hver sæson.

I konkreter ser aftalen ud til at betyde at Nent Group sørger for produktionen, kommentarerne og “analyserne”, der – enten – bare bliver sendt som de modtages, eller som bliver suppleret i et kommende Xee studie.

Kim Poder, Nenr Group Chief Commercial Officer and CEO of NENT Group Denmark siger:

 -This agreement ensures that the massively popular Premier League will be broadly available to Danish viewers via Nent Group’s streaming services and TV channels along with YouSee’s new Xee channel. The action will be presented by the familiar faces of TV3’s expert sports team, and we are once again demonstrating Nent Group’s ability to establish innovative partnerships with our outstanding content portfolio, slutter han.

Har du ikke fået set Xee endnu, er det en ny YouSee fusions kanal, der både lever på kanalvælgeren og online.

Læs også  Broadcastere i nye problemer - aviserne dropper jer

Kanalen gik i luften den 20 janaur og har blandt andet de eksklusive rettigheder til “Walking Dead” sæson 9.

Motivationen til opkøbet vurderes af flere til at være en “styrkelse af TV forretningen”, da TV kunderne som bekendt har forladt YouSee de sidste mange år.