Ældre seere kan glæde sig

Nu hvor det er blevet populært at producere TV, der – mest af alt – ligner noget der er  30-50 år gammelt, prøver TV2 med ( endnu ) en omgang “det har vi også set før”.

Derfor kan seerne glæde sig til at “Højlunds Forsamlingshus” vender tilbage.

Nu bare i en nyere og mere rundt indpakning, konkret i form af Gertrud Højlund der bliver vært for remaket af dette format der ellers blev opgivet i ( omkring 1995-1996).

 Niels Højlunds datter der i det daglige er TV2 News vært bliver nu vært på  Højlunds Forsamlingshus

Nu hvor seerne – åbenbart – ikke kan få nok national nostalgi, tager TV2 derfor de tunge trumfer frem, og “reviver” formatet, der – som vi husker det – startede samtidig med TV2, eller kort efter opstarten.

Ideen denne gang er – ikke overraskende – at lade formatet fungerer som en slags “folkets talerstol”, ganske som det gjort i 80erne.

Indtil videre kun i forbindelse med det kommende folketingsvalg.

Men hvorfor skulle formatet ikke blive et permanent et af slagsen, hvor kendte politikere kommer tættere på et inviteret publikum, der klapper andægtigt når skiltet siger at de skal.

Gertrud Højlund, der – du har set efternavnet ikke – er datter af Niels Højlund, bliver ikke overraskende vært på formatet, der ser ud til at blive en integreret del af TV2s valgdækning.

Læs også  TV2 slog sidste års indsamling

Og nu hvor valget ser ud til at blive specielt spændende i blandt andet Aabenraa og Aalborg, er det blandt andet derfra TV2 kommer til at sende.

Selv om at Gertrud Højlund glæder sig meget til at blive vært på remaket af “Højlunds Forsamlingshus”, er det jo langt fra første gang seerne oplever den kendte kvinde.

Hun er nemlig også vært på TV2 News.

Værten fortæller:

 -Det er en stor ære, når TV2 News mener, at jeg kan bare en lille smule af det, min far kunne. Selvfølgelig har dette program personlig og følelsesmæssig betydning for mig, men det betyder endnu mere, at jeg kan fortsætte programmets og min fars ambitioner om at samle danskerne om fælles samtaler og demokratisk debat. Disse ambitioner har stadig en stor relevans og berettigelse, starter hun og fortsætter.

 -Min far var bærer af stærke demokratiske traditioner, som de blandt andet gav sig udtryk i “Højlunds Forsamlingshus”. Det glæder mig, at jeg i den kommende valgkamp kan være med til at forny den levende, demokratiske debat, der er lige så relevant og vigtig i dag, som det var tilfældet i TV2s første år, slutter hun.

Chefredaktør Ulla Pors Nielsen glæder sig også.

Hun siger:

 -TV2 News har en lang række nye initiativer på vej i den kommende valgkamp, og “Højlunds Forsamlingshus” er et af de programmer, vi glæder os til at præsentere for vores seere og brugere, slutter hun.

Læs også  TV2 er glade for medieforliget

Skulle det findes enkelte der ikke er klar over hvad “Højlunds Forsamlingshus” er for en størrelse, er det et debatprogram mellem “politikere” og “vælgere”, der bliver optaget live to tape, eller sendt live ( hvis de tør), formatet blev oprindeligt sendt fra 1988 til 1992 og blev igen programsat for en kortere periode i 1995.

Her et program vi fandt på YouTube.