IP på NAB2019

Som eksempel tager Broadcast Pix på messen med deres BPswitch IX, der er en såkaldt “Integrated Production Switcher”, der med “Expanded IP Connectivity”, kan både SDI og IP.

Producenter af hardware er åbenbart ved at være trætte af at produktionsmiljøet stadig løber rundt med lange SDI kabler, i stedet for smarte ledninger, der – for eksempel – kunne være RJ45 i stedet.

Multimaskiner der kan IP HDMI og SDI samt streams rammer markedet i 2019

Fordelene er så mange, at det nærmest virker tåbeligt fortsat at bruge SDI.

Det er sikkert ikke den formulering du kommer til at høre, hvis du besøger Broadcast Pix på NAB2019.

Omvendt har de ingen problemer med at forklare fordelene ved deres ( nyeste ) BPswitch, der – grundliggende  – er en billedmikser, der kan tage alt fra SDI til IP ind, uden at det giver problemer.

Som vi forstår det, er BPswitch IX født til et “IP-baseret workflow”, suppleret med evnen til at kunne håndtere “remote cameras”, som vi gætter på kan være alt fra PTZ’ere ( de små populære robothoveder ) samt de – større – Vinten remote hoveder, der kan håndtere alt fra box kameraer til box optikker ( i de store versioner ).

BPswitch IX er derfor “kun” udstyret med 6 network inputs der omvendt er udstyret med fuld support for NDI og RTSP kilder.

Læs også  Lidt flere Technovison 1.5X anamorphics
Multimaskiner der kan IP HDMI og SDI samt streams rammer markedet i 2019

Målgruppen for nyheden, der naturligvis bliver suppleret med større og mindre modeller, er auditorier, stadions, konference rum ( faste installationer ) og andet, hvor SDI/HDMI inputs ofte blandes med diverse stream formater, der – uanset opløsning – skal ud i 1080p/50/60, der må siges at være den mindste opløsning der produceres i idag ( det fremgår ikke om systemet supporterer 1080i ).

Tony Mastantuono, product manager for Broadcast Pix fortæller:

 -IP-based PTZ cameras continue to gain popularity in the professional video workspace. They aren’t just for government meetings anymore, starter han og fortsætter.

 -BPswitch IX is the best switching solution for IP-based multi-camera productions. It gives broadcasters and other video professionals the flexibility to control and switch IP, wireless, and SDI sources across stadiums and other large venues, slutter han.

Denne producent producere oplagt nok også andre løsninger til produktionsmiljøet.

Som eksempel en “Broadcast Pix Commander touchscreen”, der fungerer som “control interface” til løsningen.

Som vi forstår det tilbyder BPswitch IX ydermere kontrol af eksterne enheder, hvorfra der – for eksempel – kan afvikles filer på ( typisk eksisterende optagelser etc. )

Der skulle være 8 indbyggede “kanaler” til “clips” og “graphics”, suppleret med 3 DVE keyers.

Slutteligt er der “flere hundrede” templates indbygget, ganske som der er indbygget fil baserede macroer, chromakey og features et “Virtual Studio”.

Læs også  Status for 5G

Der er også indbygget multi-layer 3D motion graphics CG, og andet.

Prisen ender på 9995 dollars, og BPswitch forventes at lande på markedet i Q3 2019.

Bedst af alt er enheden født til senere at kunne opgraderes til 4K.

Broadcast Pix nyheder på NAB2019 er:

BPswitch

BPfusion – 3D graphics i et live production system

Commander

BPNet – et sikkert IP workflow net.

Broadcast Pix er ret gode til at opdatere deres FB side her.

Ellers kan du læse videre på deres officielle side her.