Magewells nye NDI Hardware Decoder

Folk der har brugt de sidste par år på at slæbe kilometre af BNC, fordi SDI bare er så funky, kunne overveje at konvertere til et par nyheder fra Magewell.

Med det forbehold at vi ikke kender denne producent, ser de par nyheder de er ude med, endog særdeles relevante ud, selv i sammenhænge hvor der blot skal trækkes få meter.

Nyheden, der kommer fra Nanjing, Kina, ser det til trods pænt relevant ud.

Magewell ude med ny mini encoder og decoder - gør NDI til en leg

Folk der er på vej over på IP, i erkendelse af at det er den vej det går, kan – med en enkelt kasse, der – sågar – får strøm via et USB stik, konvertere deres HDMI eller SDI til herlig NDI, og dermed distribuere “kameraer” og alt andet, i herlig IP, der jo har den indbyggede fordel at det kan kastes direkte ud på Internet, hvilket – i princippet – åbner op for remote produktion af PTZ opstillinger og andet, hvor det ikke er realistisk at have 10 teknikere i et rum.

Magewells nyhed, er en ny Pro Convert AIO RX hardware baseret NDI decoder, der kan konvertere live NDI til SDI eller HDMI, så monitorer og projektorer kan modtage “media-over-IP” indhold over afstande der reelt ikke længere er begrænset af geografi.

Læs også  Masser af NDI nyt

Signage og video walls, behøves således ikke længere lokal håndtering.

Magewell ude med ny mini encoder og decoder - gør NDI til en leg

Alt ( det meste ) kan klares remote.

Og suppleres der op med Magewells FPGA-baseret NDI decoding, har du gættet det.

Du kan også bruge deres løsninger i live situationer, hvor der – som eksempel  – er 5-10 locations på 1 eller flere venues.

Hvorfor ikke styre alt central over IP, og distribuere både lokalt og “globalt” via en eller flere “output, der – igen kan være alt fra “Internet” til Signage skærme eller video vægge.

Magewell er uanset dette på vej på NAB2019 med nyheden ( deres helt nye Pro Convert AIO RX hardware baseret NDI decoder ) deres 4 Pro Convert Plus NDI encodere, der – sikkert – bliver suppleret op med lidt ekstra når de nu alligevel skal afsted.

Magewell ude med ny mini encoder og decoder - gør NDI til en leg

Som vi forstår det, er årsagen til at der er mange modeller, at de ønsker både at tilbyde “de billigste mulige” løsninger og “top modeller”, der – vel sagtens – koster derefter.

Vi skal skyndsomt pointere at vi ikke er faldet over priserne endnu, hvilket kan hænge sammen med alt fra at prisen ikke er kendt endnu til at du kun kan få den af din lokale forhandler, som vi heller ikke kender.

Nick Ma, CEO og CTO hos Magewell, siger:

Læs også  Så er der XAVC i din Telestream

 -The Pro Convert AIO RX helps customers maximize their investments in production, distribution and display equipment as they transition to IP, but we also designed it to be a catalyst for accelerating the adoption of NDI in the professional AV market, starter han og fortsætter.

 -It affordably opens the door for using NDI in video-enhanced digital signage; large-scale video walls; multi-site video distribution; image magnification (IMAG) in churches and entertainment venues; and other presentation applications. We are also pleased to add these powerful decoding capabilities to our popular Pro Convert Plus encoders, giving customers exceptional conversion flexibility, slutter han og bliver suppleret af Dr. Andrew Cross, president and CTO, NewTek.

Han siger:

 -Magewell’s feature-rich Pro Convert encoders were among the first products to incorporate our NDI Embedded SDK for maximum compatibility, and have helped make the transition to IP-based production easy and affordable for content creators, starter han og fortsætter.

 -Their new Pro Convert AIO RX is poised to bring similar benefits to the broader professional AV market, combining the high quality and low latency of our NDI technology to empower applications from video walls to immersive audience experiences, slutter han.

Det hele lander på markedet i Q2, så det bliver vist frem på NAB2019 og skulle være til at få fingre i, kort derefter.

Læs også  JVC vil også PTZ

Som vi læser det, kommer der – i princippet – to serier.

Den ene er en 1080P serie, mens den anden er en ( op til ?) 4K/UHD NDI stream serie.

Disse ( 4K versionerne ) skulle allerede være ude på markedet.

Læs mere hos Magewell.

Heromkring.

Som vi læser det er der fortsat ingen dansk forhandler.