DR roder videre i arkivet


Folk der ikke har bemærket at der snart er “Historiske dage” i hovedstaden, i den kommende weekend, har en masse at se frem til, nu hvor DR K med en række programserier satser på blandt andet Otto Leisner.

Otto Leisner, der er evigt populær blandt seere over 80, er i den forbindelse på vej i ( ikke med ) en ny bog, der udkommer i denne uge, nu hvor det snart er “Historiske dage i København”.

Det hele bliver så ellers leveret af Øksnehallen, der afholder disse “Historiske dage” i den kommende weekend i form af en festival, hvor der sker en masse.

Så meget at DRK har vurderet at det er på sin plads at de også er med.

DR K optræder på Historiske dage i den kommende weekend

DRK har således afsat en del af ugens programflade til flere af “dansk fjernsyns største ikoner”, suppleret med “programmer om TV-underholdningens guldalder”, samt BTS formater om “tilblivelsen af nogle DR’s historieprogrammer”.

Redaktør Anja Hauberg fra DR K glæder sig allerede og siger:

 -Det er et oplagt sted for os, fordi vi altid gerne vil i dialog med vores seere. Det er der mulighed for på “Historiske dage”, hvor dem, der deler vores kærlighed til historiestoffet, er at finde, slutter hun.

Som bekendt har DR K- heller ikke – langt igen.

Stationen dør nemlig til årsskiftet, hvor politikerne – konkret DRs ledelse – ser ud til at have vurderet at den kanal nu er blevet så gammel så den skal aflives.

Læs også  Ny bestyrelse på DR

Heldigvis har DR jo det her store arkiv, og nu hvor der skal spares en lille milliard om året på indhold, flytter arkivet altså ind på DR2 fra engang efter luk og sluk, næste gang det bliver januar i kalenderen.

Tilbage på festivalen, kan de fremmødte se frem til at journalist og forfatter Henrik Vesterberg taler om hans nye bog om Otto Leisner, der for dem der ikke ved hvem han er, er en såkaldt “radio- og tv-pioner, der i mere end 40 år var vært på DR, balndt andet på “Giro 413”, som du evt kan google selv, eller finde i wiki.

Otto Leisner er i den forbindelse ikke mere.

Han gik bort som 91 årig i 2008.

Bogen, der fejrer Otto Leisner, hedder ikke overraskende “Otto Leisner et liv i H.O.P.L.A”, der hentyder til et – andet – TV format Otto Leisner var vært på.

Formatet, der blev sendt i de tidlige 80ere, er – naturligvis – stadig til at finde i DRs arkiv, her.

Det bliver dog også muligt at opleve andet historisk TV, på de “Historiske dage”.

Herunder redaktør Nille Westh og tilrettelægger Kerstin Freiesleben, der fortæller om en DR K-serie om Thulearbejderne og et flystyrt i 1968.

Den serie hedder “Thulebasen – Kold krig og kærlighed”, der blev sendt sent sidste år.

Læs også  70 millioner fans kan da ikke tage fejl

En sidste produktion DR taler om på “DR K-scenen” på “Historiske dage” er “Uropatruljen – Politiets hårde hunde”, som redaktør Ane Saalbach og tilrettelægger Claus Pilehave taler om.

Serien der blev vist tilbage i november og december, bliver suppleret op med en snak fra scenen om “”Danske mord”, som Lasse Bøgeskov Andersson og Jakob Thygesen viser klip fra.

Denne produktion handler om “opklaringen af seks komplicerede mord i den nyere danmarkshistorie”. 

Serien blev sendt på DR K i januar.

Igen.

Ældre menesker husker som bekendt ikke så godt.

Så de fremmødte har sikkert allerede glemt at de – måske – så serien for et par uger siden.

DR tager endelig Liv Thomsen, Clement Kjersgaard, Adam Holm og Louise Windfeld-Høeberg med på festivalen, der som vi forstår det bliver suppleret op med indhold på DR K kanalen her i ugen op til.