Hvad er det så Apple vil ?

Alverdens journalister og Apple Fan boys kiggede med sikkerhed med, da Apple kastede sig ud i lang forklaring på at de er på vej med en streamtjeneste der – ikke er – en streamtjeneste.

Det er derimod en Apple ting, der nu ydermere hedder noget med +, ganske som den tjeneste Disney kommer med et par uger efter Apple frigiver deres tjeneste engang i dette efterår.

Hvad er det så for en tjeneste.

Som du har gættet det, er det en tjeneste der er integreret på tværs af alle Apples platforme, der ydermere bliver udvidet med en Smart TV app, så det – vist nok for første gang – bliver muligt at se Apple TV ( både det der inde i kassen, og den nye streamtjeneste ) på ikke Apple hardware.

Apples kommende streamtjeneste inkluderer adgang til lineært TV - i en og samme app der ikke kræver Apple hardware

Her på redaktionen havde vi gået og moret os over at det nok var det Apple ville gøre ( måske har vi hørt rygtet et eller andet sted ).

Det betyder dog – uanset – at det bliver muligt at se den kommende – stadig ikke prissatte – stream tjeneste på dit Samsung TV, eller – og her bliver det lidt spændende – på din Samsung computer.

Apple har nemlig planer om at slippe en “TV app”, der kommer til at kunne leve på en Mac ( der er navnet på deres bærbare computere).

Læs også  Streamerne skal tilbyde forskelligt indhold

Sker dette i en browser, er det oplagt at det også bliver muligt at se “Apple TV”, der er mini versionen af Apple TV+, der – forresten – bliver introduceret her i foråret, så alle kan vende sig til at Apple er på vej med en streamtjeneste.

Det hele blev så ellers vist frem igår, sammen med en flok kreative i Steven Spielberg og J. J. Abrams, kaliberen, afløst af selveste Oprah Winfrey, der også lige kiggede forbi til Apples lancering af deres streamtjeneste.

Egentligt ikke overraskende, da det længe har været kendt at disse kendte mennesker kommer til at levere indhold til Apples kommende platform.

Apples kommende streamtjeneste inkluderer adgang til lineært TV - i en og samme app der ikke kræver Apple hardware

En platform, der – i den forbindelse – ser ud til at være ( mindst ) en tro-trins raket.

Først, her i dette forår, kommer der en app der hedder “(apple-logo)TV” der senere bliver til + versionen, der må formodes at ende med at koste penge.

Og selv om at det virker selvimodsigende er det faktisk forårets app der er spændende.

Apples ide er at samle alle de tjenester “vi alle” allerede har, og så tillade brugeren adgang til disse tjenster, et sted.

Og nu hvor du alligevel er der, kan du så – også ( senere ) få adgang til Apples tjenester.

Indtil videre bliver du dog nødt til at “nøjes med” de streamtjenester du allerede betaler til, de lokale TV stationer der ønsker at være en del af Apples tilbud ( kræver i de fleste tilfælde supplerende abonnementer ) mod at du har det hele i en enkelt app, der fungerer på tværs af alle platforme – måske også din smart TV app, der – som pointeret – betyder at du reelt ikke behøves Apple hardware, for at kunne kigge med.

Læs også  Disney Plus løber snart fra Netflix

Og – uden at være et orakel – det er lige her at Apple ser ud til at være rigtigt smarte.

Målgruppen for deres nye tjeneste er jo allerede igang med at streame.

De har blot – ind imellem – brug for at kunne se flow TV, så hvorfor ikke give dem denne mulighed.

Dog med det forbehold at det er streamerne der er prioriteret, men at der også er adgang til lineært TV.

Apples kommende streamtjeneste inkluderer adgang til lineært TV - i en og samme app der ikke kræver Apple hardware

Og lokale broadcasteres stream/arkiv tjenester, så det er muligt at se deres indhold når det er relevant.

Dermed er den korte forklaring på hvad det er Apple er på vej med, at vi – stort set – ikke blev den mindste smule klogere, igår.

Jo.

Der kommer en masse indhold der er “eksklusivt” Apple indhold.

Det var vi bare godt klar over.

Dermed er det tæt på at den eneste nyhed er at de er på vej med en smart TV app, der kommer til Samsung, LG og Sony i dette forår.

Og at det i denne – formodentligt – også bliver muligt at samle alle eksisterende tjenester, du allerede har købt adgang til.

Herunder et par videoer, der – omvendt – og med stor tydelighed ser ud til at pointere at Apple har planer om at blive det næste HBO/Showtime/Starz i en herlig kombination med lidt Hulu, lokale broadcastere og lidt til.
Nederst en promo for lidt indhold.

Læs også  EU og US er Maxed Out