Steadimate-S til DJI gimbals

Enkelte må have bemærket at kamera ikke længere skal befinde sig på et stativ eller en skulder.

De skal “flyve”.

Til formålet har alverdens operatører investeret i alt fra en-hånds gimbals, til droner, der flyver i det uendelige.

Fælles for begge “platforme” er at de reelt ikke laver fede billeder.

Tiffen forbereder den næste generation på en fremtid med et Steadicam

De laver bare billeder, der “flyver”.

Er det så fedt.

Åbenbart.

I hvert fald i denne uge, og måske også i næste uge.

Detaljen er jo at de store – der for eksempel tidligere kunne sælge en masse steadicams – også melder sig ind i det her gimbal marked nu.

Sidste nyt på den front er Tiffen, der nu kommer med en “Steadimate-S”, der – som vi forstår det, er udtænkt til at bære rundt på en enhånds gimbal, konkret DJIs Ronin-S.

Detaljen er jo at de fleste enhånds gimbals – relativt let, kan få et kamera til at flyve.

Men det – som regel  – kræver at de holdes ud i strakt arm, går der ikke mange minutter før de stakkels operatører får så ondt i armene at de skal holde lange pauser.

Derfor har alle – der roder med gimbals – forsøgt at udtænke sære konstruktioner der kan bære disse gimbals, uden at operatøren får ondt.

Læs også  Delkin viser stolt 2TB CFexpress kort frem
Tiffen forbereder den næste generation på en fremtid med et Steadicam

Og det er så her Tiffens Steadimate-S kommer ind i billedet.

De har ganske enkelt konverteret et af deres “almindelige” steadicams til at kunne bære en Ronin-S, hvilket – i princippet – burde give to fordele, nemlig de fordele der er i en gimbal, og de fordele der er i et steadicam.

Igen.

Det er jo ikke meningen at en gimbal skal kunne andet end at sørge for at kameraet flyver, og så ellers bruger de indbyggede motorer til at panorere og tilte med.

Detaljer der – igen i princippet – kunne klares med et steadicam, men som nu varetages af den gimbal der er monteret.

Igen.

Det er jo mest fordi at det er “populært” at Tiffen – vel sagtens tager på NAB2019 – med nyheden.

I den forbindelse er kombinationen af en gimbal og et steadicam slet ikke så dum en ide.

Problemet med de fleste gimbal, der bæres af en operatør, er jo at de – sådan lidt – hopper op og ned, når operatøren går rundt med dem.

Den bevægelse tager steadicammet.

Og så skulle en Ronin-S kunne opereres “upside down” eller i “low-mode”, hvilket giver muligheden for at lade kameraet “flyve” hen over jorden, og der se løbende fødder, gravhunde der har forstuet forbenet, eller andet relevant.

Læs også  Tiffen ND kan noget helt specielt

Tiffens Steadicam Steadimate, der allerede eksisterer i en Freefly MōVi og i en DJI Ronin version, får med andre ord en lillebroder, der “kun” kan håndtere en Ronin S.

Prisen skulle ende på små 3000 dollars.

Den varierer dog lidt, alt efter om der investeret i en Steadimate-S 15, med en A-15 Arm & Scout Vest eller i en Steadimate-S 30 der er udstyret med en A-30 Arm & Zephyr Vest.

Den store kan bære op til 13,6 kilo

Vi har fundet en promo for Tiffens Steadimate og en for “begrebet” steadicam, se mere herunder.

https://tiffen.com/pages/steadicam-steadimate

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/2ExMwPchps4″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

<iframe src=”https://player.vimeo.com/video/60974401″ width=”853″ height=”480″ frameborder=”0″ webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

<p><a href=”https://vimeo.com/60974401″>The Art of Steadicam</a> from <a href=”https://vimeo.com/refocusedmedia”>Refocused Media</a> on <a href=”https://vimeo.com”>Vimeo</a>.</p>