Det nye DR2 tager form

DR har netop løftet sløret for hvordan de er ved at planlægge det nye DR2, der – som du sikkert er klar over – bliver fusionen af DR K og DR2.

Og selv om at det blot er et billede på hvad der sker, kan alle der glæder sig med “Den klassiske musikquiz” glæde sig.

Dette format flytter nemlig med over på DR2, når 2 kanaler bliver til 1.

I det hele taget er det planen at placere mest muligt af det “historie- og kulturindhold”, der idag lever på DR K på DR2.

DR skal spare som bare pokker i 2020 - det betyder at kanaler bliver lagt sammen og væsentligt mindre ekstern produktion

Det er dog ikke det eneste der kommer til at ske på DR i 2020.

Folk der stadig synes der mangler noget, har mere at se frem til.

De vil nemlig også kunne finde indhold på DR2+, der – ikke kun – har navnet til fælles med DR2.

Platformen bliver nemlig kaldt for et såkaldt digitalt indholdsunivers, som vi gætter kan oversættes til der hvor alt det der ikke bliver plads til, bliver lagt hen.

Det er dog ikke kun DR2/K der bliver sparet halv ihjel som konsekvens af besparelserne på DR ( 720 millioner kroner om året ).

DR1 flytter deres TV-Avisen frem til klokken 21.00, hvilket reelt betyder at de kan spare po imod 1/3 del af deres DR1’s prime time væk, da de jo indtil år 2020 har sendt 1,5 times “bred underholdning” frem til TV-Avisen, der – “plejer”- at blive sendt 21.30.

Læs også  DR ungdomsserie med tungt emne

Ved at rykke den en halv time frem, spares der dermed 180 timers “underholdning”, der typisk var helt eller delvist eksternt produceret.

Tilbage på arkivet, er det planen at gøre “streaming tilbuddet DRTV til en central hovedindgang til tv-indholdet”.

Noget der reelt er taget hul på i år, hvor det har vist sig at de unge seere nu bruger DRTV langt mere end de ser TV ( lineært TV ).

Der skulle i den forbindelse være en revideret version af DRTV på vej.

DR skal spare som bare pokker i 2020 - det betyder at kanaler bliver lagt sammen og væsentligt mindre ekstern produktion

De mange timer der skal spares væk på DR1, “præsenteres” i øjeblikket – i den såkaldte “publiceringsplan for 2020”, der både vises frem internt i DR og til de “over 100 eksterne tv-producenter, der står bag en stor del af tv-indholdet sammen med DR”.

Og selv om at det blot er et gæt, er det vel oplagt at de mange timers “prime time” på DR1, samt de mange færre timers TV der skal indkøbes til DR2 og DRK, vil være lidt af en kedelig oplevelse for de mange eksterne.

Tilbage på DR2, bliver det nye tiltag solgt som at den kommende fusion skal “tegne det nye DR2’s profil”.

Nu hvor der både bliver plads til “de specialiserede tilbud og programmer for de seere, der er optaget af kultur, historie og samfund”, nu “placeret i den bedste sendetid”.

DR2 vil ydermere tilbyde en del “faste temadage”, hvor et enkelt “stofområde kommer til at sprede sig over mange sendetimer”.

Læs også  Ny bestyrelse på DR

Dette bliver suppleret med en “fast kultur-søndag med timevis af kulturtilbud”.

Heldigvis vil faste seere af “Deadline” fortsat kunne opleve dette format.,

Nu blot suppleret af “klassiske koncerter”, “filmperler” og endeligt “Musikquizzen”, nu ( i 2020 ) suppleret af “en række nye programmer, herunder et nyt ugentligt aktuelt kulturprogram, og løbende kultur-dokumentarer”.

“Debatten”, der ligeledes er et kendt format fra DR2. får ligeledes lov til at overleve, da der fortsat vil være plads til “fokus på politik og samfund” på DR2.

Som du må have bemærket er der – formodentligt overhovedet – intet til de unge på DR2.

De skal i stedet over på DR3, hvor de “mange yngre danskere der ikke ejer et tv-apparat kan vælge at streame deres tv-indhold”.

Denne grupper er ( åbenbart ) “kendt for at “fravælge samfunds- og kulturprogrammer”, hvorfor de på DR3 vil blive tilbudt “fiktion og virkelighedsnære reportager”.

Mediedirektør Henriette Marienlund siger

 -Det vil naturligvis kunne mærkes, når der fra 2020 er både færre kanaler og programmer fra DR. Men med et revitaliseret DR2 vil vi på en ny måde løfte både kultur- og samfundsstoffet, så der også fremover vil være interessant og mangfoldigt indhold til de særligt interesserede, og med det nye DR2+ og det markante digitale ryk, det er en del af, kan vi være med til få samfunds- og kulturstoffet ud til nye generationer, starter hun og fortsætter. 

 -Lige nu er vi ved at opfinde formlen, der skal knække koden for at få kultur- og samfundsstoffet ud til yngre streamere. Det er en kode, ingen andre for alvor har knækket indtil videre. Derfor eksperimenterer vi os også frem blandt andet i samarbejde med de eksterne tv-producenter. DR2+ vil derfor i høj grad være i løbende udvikling, også efter lanceringen i 2020, og vil finde sin form undervejs, slutter hun.

Læs også  Placebo eksperiment på DR2

Detaljen er nemlig at DR2+ ikke som DR2 kun skal fungere med den ældre seergruppe.

Den skal også være interessant for de yngre seere, hvis/når de ønsker at opleve “kultur og samfundsstof”, der dog – formidlingsmæssigt – “skal gå helt nye og eksperimenterende veje for at nå særligt de yngre streamere”.

Som vi forstår det, er DR2+ ( der dermed bliver en platform end en lineær oplevelse (?) også stedet hvor tidligere DR3 og DR3 indhold skal bo.

Som DR skriver det, skal “der udvikles en form til samfund- og kulturindholdet, som gør stoffet appellerende for målgruppen”, igen en opgave for DR2+.

DR3 vil fra 2020 kun kunne opleves online, ganske som DR Ultra også bliver en ren online ( lineær ?) kanal.

Slutteligt er det allerede nu kendt at følgende formater lukker og slukker op til år 2020:

TV aviserne klokken 17.50 og klokken 19.55 lukker.

DR 2 Dagen slukker

“Gejst” lukker

“Langt fra Borgen”

“Sundhedsmagasinet”

“Antikduellen”

“Guld i købstæderne” bliver fra udgangen af 2018 kun genudsendt, der bliver ikke produceret noget nyt.

Sport og underholdning skal spare 420 millioner kroner før 2021.