DR tættere på naturen i 2020

Nu er naturen sikkert speciel heldig i Hjørring Kommune, eller også har de bare betalt DR for at kigge forbi.

DR er i hvert fald på vej med “det hidtil mest ambitiøse tv-naturprojekt herhjemme”, hvo DR har planer om at “bringe Danmarks natur helt tæt på befolkningen”, åbenbart op taget i Hjørring.

Produktionen, der – som vi forstår det – hedder “Vilde, vidunderlige Danmark” er allerede gået i optagelse, og nu hvor den er tænkt som en der er på “niveau med internationalt førende naturproduktioner”, forestiller vi os her på redaktionen “Blue Planet” eller “Samsara”, optaget i Hjørring, med “Bonderøven” som vært.

DR på vej med stort naturtema - kommer i 2020

Ambitionerne er der med andre ord intet at udsætte på.

Serien er som pointeret i optagelse og blive færdig engang i 2020, hvor DR bringer et “større tema om natur”.

Og nu hvor der allerede er planlagt hele 5 episoder, er det jo med at glæde sig til 2020, hvor DR på “flere platforme” afvikler et “tema om Danmarks natur på tværs af alle DR-platforme”.

Mediedirektør Henriette Marienlund, forklarer:

 -Serien viser både store og små dramaer fra dyreriget i Danmark. Om fødsel og død, parring og sult, at jage eller blive jagtet. Vi er med i det hjerteskærende øjeblik, hvor gøgeungen skubber sine stedsøskende ud af reden for at få al maden for sig selv. Vi kommer under vandet med gråsælerne og i luften med kongeørnen. Vi møder halsbåndmusen, der på vej ud efter natmad pludselig bliver jagtet af en stor hornugle. Og vi følger en flok ællingers første store spring, når de forlader deres trygge rede på en altan og bogstavelig talt hopper ud i livet – eller døden – fra fjerde sals højde, slutter hun.

Læs også  Corona huserer videre på DR

Seerne kan også glæde sig til, i “Vilde vidunderlige Danmark” at “opleve dyrene kæmpe på nærmeste hold”.

DR på vej med stort naturtema - kommer i 2020

Henriette Marienlund, fortsætter:

 -Med natursatsningen ønsker DR, at vi alle bliver klogere på, hvordan og hvorfor vores land ser ud, som det gør. Naturen er storslået – også i Danmark. Der er dramaer, skønhed, opståen og forgåen. Men meget af det opdager vi slet ikke, og det er de øjeblikke og de historier om naturen, som DR vil indfange og folde ud. Vi håber også, at naturåret vil inspirere befolkningen til at bruge naturen og komme ud i den, måske med nye øjne. DR har tidligere med stor gennemslagskraft foldet danmarkshistorien ud på samme vis ved at sætte alle sejl til samt sidste år fokuseret på videnskabens og teknologien rolle i vores samfund. Og nu har vi den samme ambition i forhold til den danske natur. Det er en opgave, som netop DR kan og skal løfte, slutter hun.

Vi fik nævnt at Hjørring Kommune, er inde over.

Det er de, fordi de “vil give os naturen tilbage”.

Til formålet har byen nemlig stablet et “projekt i Hjørring” på benene.

Der blandt andet handler om at “give plads og grosteder til en mangfoldighed af planter, hvor sommerfugle, bier og andre insekter får optimale levevilkår – og samtidig gøre kommunen til et smukkere sted”.

Læs også  F3 Mediagroup i luften med Sport Live

Arne Boelt, der er borgmester i Hjørring, siger:

 -Naturen vedrører os alle – både os der lever nu og de næste generationer, der kommer til. I Hjørring Kommune vil vi gerne gå foran og vise, hvordan en ekstra indsats forhåbentlig kan få mere natur tilbage i sin vilde form. Det er ikke noget, man gør med en snuptag og vi skal være sammen om det – både borgere, virksomheder og kommune. Og så kunne vi jo også risikere at blive bare lidt klogere. Vi håber, at projektet kan inspirere hele landet til at engagere sig i naturen, slutter han.

DRs redaktør for konceptet, Erling Groth, supplerer:

 -Vi er meget glade for at kunne følge initiativet i Hjørring på nærmeste hold. I stedet for at se til har kommunen sat sig for at handle ved at engagere en hel by. Med inspiration fra Frank Erichsen skal borgerne forvandle haver, industrikvarterer, parker og landbrugsområderne i forsøget på at få den vilde natur tilbage. Om det lykkes at få engageret tilstrækkelige ressourcer til at gøre en forskel og om Hjørrings initiativ kan blive et forbillede for resten af Danmark, ser vi meget mere til i 2020, hvor programmerne sendes på DR1, slutter han.

Producent ser ud til at være Impact TV, der som bekendt er konsekvensen af opdelingen af Koncern TV og Filmproduktion.

Læs også  Det er slet ikke så mørkt i Mørke

Vi har fundet en video om emnet, du måske kan se her.. eller klik på link så burde den spille.