Næste Original fra Nent er Box 21

Er du til svensk crime, er her godt nyt.

Nent er nemlig på vej med en ny serie, “Box 21”, der baserer sig på en Roslund & Hellström bog.

Eneste minus i den forbindelse er at der er 30-50 andre serier, der først lige skal produceres og sendes først.

Derfor kommer denne heldighed først engang i 2020, og det – i første omgang – kun på Viaplay, der efterhånden er en af de heldige streamtjenester at købe.

Nent er på vej med Svensk Crime i den nu snart klassiske Swedish Noir stil - glæd dig til Box21

Bedst af alt, ser det ud til at der er en smule dansk med i festen, da det er Miso Film der producerer “Box 21”, dog med svensk tale, som vi forstår det.

Eller rettere.

Det er en international produktion, der først bliver vist i Norden, og sendere solgt og sendt i resten af verden, der elsker nordisk Noir, der åbenbart er svensk for tiden.

Historien er så ellers at to unge kvinder, der er blevet lokket til Sverige på et falskt grundlag beslutter sig for at tage hævn.

De kommer fra Østeuropa, og som du har gættet det, er de ret sure.

Samtidig med dette, bliver der – pludselig – taget en masse “fanger” i Stockholm på et hospitals stue for de døde.

Alt sammen noget Politi inspektør Ewert Grens må kigge på.

Læs også  Nent vil også Sci Fi dog som comedy

Detaljen er nemlig ( eller måske ) at disse to historier har en sammenhæng, som du bliver nødt til at se serier, for at finde ud ( om er tilstede ).

Alt sammen noget som Ewert Grens, der er kendt fra “Bron”) kigger på i serien, der i følge Nent skulle blive rigtigt spændende.

“Box 21” er som pointeret den første serie fra Nent Group der er baseret på Anders Roslund og Börge Hellström bøger, der allerede er overasat til hele 35 sprog.

Ud over Ewert Grens, kan seerne glæde sig til Mimosa Willamo, som du er kendt fra “Deadwind”.

Simon J. Berger er også med.

Han kender du fra “Hidden”, samt Joakim Sällquist fra “Goliat”, Sandra Andreis fra “The Girl with the Dragon Tattoo” samt Ellen Jelinek “Miss Friman’s War”.

Instruktør bliver Mani Maserrat, der forestår optagelserne i Sverige og i Rumænien.

Sandra Harms og Karl Fredrik Ulfung producerer for Miso Film. 

Jakob Mejlhede Andersen, Viaplay Chief Content Officer siger:

 -Opening “Box 21” will be a unique experience for Viaplay viewers. This highly ambitious series will reflect the unflinching realism, moral complexity and engrossing storylines that have established Roslund & Hellström as some of the most acclaimed crime novelists in the Nordic region and beyond. Our customers can look forward to three additional original series inspired by these talented authors, as Nent Group continues to reimagine the future of Nordic storytelling, slutter han og understreger dermed at Viaplay satser på seere der er vågne, og som er parate til holde tungen lige i munden.

Læs også  Viaplay nu en del af Boxers store pakke

Historier fra Roslund & Hellström, er netop kendt for at være ekstremt komplicerede og svære at “følge med i”.

Nent Group har – cirka – 30-60 serier i produktion hvilket er så mange at du bliver nødt til at købe adgang til Viaplay, hvis du vil holde øje med hvad der sker.

Enkelte som “Swedish Dicks” og andre er for længst nået til sæson 2.