Fujinon på vej med den længste

Næste gang du har brug for at kigge igennem hullet på en 1 krone, på 90 meters afstand, skal du bare booke en af de nye Fujinon’er, der bliver vist frem på NAB2019.

Den længste af nyhederne er nemlig en 8-1000mm zoom, hvilket – du har gættet det – betyder at der nu kommer en X125, fra Fujinon.

Denne vilde er dog ikke den eneste der bliver vist frem på NAB.

Fujinon bryder igen lydmuren for ZoomRange med B4 mount deres X125 er født til UHD produktion

Bevares, deres UA125x8 Zoom, er heldig, men det er deres kommende UA18x6.7, og den nærmest lidt for lange UA23x7.6, der som du har gættet, alle er i den der 4K UHD liga, der frister, selv om at vi “ellers er et Canon land”.

Som vi husker det det, dog ikke mere end at et par af de store flåder/udlejere for alvor har kastet sig over specielt high end Fujinon.

Og nu hvor der er en X125 ( engang efter NAB ) kan der vel ingen tvivl herske om at de sidste 150-200mm burde friste de selskaber der leverer til venues hvor FOH – som eksempel – er 100-125 meter væk.

Forresten.

Når du nu ved at den her UA125x8 er en F1.7, mangler vi blot at vide hvor den ramper, og hvor meget.

Læs også  Satellit TV operatørerne prøver nye veje
Fujinon bryder igen lydmuren for ZoomRange med B4 mount deres X125 er født til UHD produktion

Sådanne ting bliver du nok nødt til at spørge Fuji folkene om på NAB.

Uanset dette, tyder noget på at X86, er ved at være for kort, ganske som de – ældre – X14 og X22, nu er blevet overhalet af X18 og X23, der begge holder linier nok til UHD, på B4 mount kameraer.

Thomas Fletcher, Director of Marketing, Optical Devices Division, Fujifilm North America Corporation, siger:

 -This new UA125x zoom has everything on a producer’s wish list for long-distance 4K UHD shooting, starter han og fortsætter.

 -With its high resolution, high contrast, high dynamic range and our patented optical image stabilization technology, the UA125x captures pristine, rock-steady 4K UHD shots. It can do so at great distances but also features a surprising field of view on the wide end. With an aperture F no. of 1.7, virtual reality connections, and 16-bit encoders, the UA125x8 will soon become the standard for 4K UHD and HD production worldwide. We’re very excited for people to see what this lens can do, slutter han.

Fujinon er – som vi er orienteret – stadig lidt “bagud” i forhold til Canon, i forhold til popularitet.

Igen.

Fujinon bryder igen lydmuren for ZoomRange med B4 mount deres X125 er født til UHD produktion

Det ser ud til at coatingen på deres UA125x8, er blevet opdateret til nyeste (der kun findes på UA serien ? ) coating, High Transmittance Electron Beam Coating (HT-EBC), der i følge producenten giver “rigere farver”, forbedret “blå respons” og “transmission” ( af lys).

Læs også  Atomos prøver med Shinobi 7

Coatingen er suppleret op af Fujifilm’s “Aspheric Technology”, der reducerer flare, ghost ganske som den også er udstyret med et “anti-fogging design”, der er smart når kasser flyttes fra kold til varme rum, eller omvendt.

Fujinons range på de lange zooms er nu ( UA serien ) UA125x, UA107x, UA80x og endelig UA70x, der i alle tilfælde burde kunne suppleres med “budget glas”, som XA99x, som eksempel.

De to “korte” håndholdte UA18x7.6 og UA23x7.6 er begge (?) “cost-effective zooms”, der – stadig koster kassen – men som er “kompakte” “designed” til sports, kirke, og underholdning ( læs TV ).

Den hurtige har naturligvis bemærket at de begge er “lige brede” ( 7,6mm ), hvilket suppleres med at de begge er udstyret med ( den samme ) HT-EBC coating som de store UA’ere, 

De vejer ( cirka ) 1,5 kilo og op til 2,2 kilo, og kan – ganske som de lange – bruges på alt fra HD til UHD HDR.