Bebob og Arri

Dem der er vant til Arri kameraer, ved at det – ofte – er nødvendigt med tunge og store batteri løsninger, nu hvor Arri kameraer spiser en masse strøm.

Det er det såmænd også selv om at Arri har indgået et samarbejde med Bebob.

Detaljen er bare at nu kan du nøjes med et enkelt batteri, forudsat at du lige får opgraderet dine kameraer først.

Indtil idag har det jo netop været sådan at – selv Arri – har været nødt til at bruge “almindelige” 12-14,4 volts batterier, og at der derfor er blevet opfundet et utal af sære – men nødvendige – 2batt løsninger, så der kunne køres 24volt.

Arri og bebob indgår samarbejde om B-mount batterier der kan føde cine kameraer med 24volt

Ikke mere.

Arri har nemlig netop indgået et pænt omfattende samarbejde med bebob om at licensere/udvikle hvad de to er blevet enige om kommer til at hedde et B-mount.

Dette der – ikke overraskende – er et 24 volt mount, betyder at Arri kameraer nu kan nøjes med et enkelt batteri, der – måske – lever kortere tid, men som altså kun fylder og vejer det halve.

Samarbejdet er – som vi forstår det – så konkret at alle fremtidige kameraer fra Arri vil være udstyret med dette mount, ganske som – det er ikke endeligt bekræftet – det skulle være muligt at opdatere eksisterende Arrier med en B-mount plade, og derfra køre 24V på dit system.

Læs også  RT Software Ltd med i GVTA

I bedste stil er der – naturligvis også 12/14,4 Volt ud af pladen/mountet, så andre kameraer også kan begynde at bruge 24 Volt batterier. ( der reelt er 28,8V batterier )

Arri og bebob indgår samarbejde om B-mount batterier der kan føde cine kameraer med 24volt

Som vi forstår det, er et B-mount, ikke kun et mount.

Det er også en teknologi, eller et sæt “protokoller”, der – vel sagtens – handler om hvordan og hvor meget strøm en enhed ( et kamera ) må trække, før batteriet lukker ned, og andet.

Indtil idag, har batteri producenter således “kommunikeret” efter forskellige protokoller, alt efter mount.

Det er ikke nødvendigt med bebob.

Med 24V er der nemlig kun en enkelt af slagsen.

Stephan Schenk, Managing Director of Arri Cine Technik, responsible for Arri’s Business Unit Camera Systems, siger:

 -Since the introduction of our Alexa LF, we have been looking for a 24 V standard, which will make it easier to work on set in the future. Bebob has now created a fitting solution with the new B-Mount, starter han og bliver suppleret af Christoph Aust, Managing Director at bebob.

Han siger:

 -We are very honored that Arri supports the development of this important project. Besides its high-power capability, we consider the multi-voltage concept of the B-Mount interface to be a real game changer – therefore we will be presenting our first series of bi-voltage batteries with matching accessories at NAB, slutter han.

Læs også  IBC is a Go

Batterierne og konceptet bag disse bliver vist frem opå NAB2019, hvor det skal blive interessant at se om de også allerede er på vej med aftaler med andre kamera producenter.

Specielt et par amerikanske ( Panavison og RED ) ville sikkert elske at der endelig kom en egentlig 24V løsning til bland andet Ranger kameraet, og Genesis huset.

Vil du vide mere om bebob, kan du læse videre her