DR gentager succes med 1864

Folk med hang til historiske serier, kan glæde sig over at Zentropa er på vej med historien om Leonora Christina, der i 1867 udgav en bog om hendes tid i Blåtårn, som vi erkender ikke at vide hvad er.

Den ellers dramatiske og historiske histore om Leonora Christina handler i princippet om Corfitz Ulfeldt, der blev beskyldt for højforræderi.

Hvorfor det så skulle gå ud over konen, kan du google eller finde ud af, når serien kommer.

DR på vej med nyt historisk drama denne gang om Leonora Christina - Zentropa producerer

Uanset dette, er serien udviklet sammen med Zentropa og forventes at blive instrueret af Pernille Fischer Christensen.

Og som altid med danskheden, skulle det være helt sikkert at DF allerede har en klar holdning til hvad Zentropa og DR må og ikke må.

Relevant, nu hvor vi har set at DF allerede har hævnet sig for milliarder på DR og filmbranchen for at være “forkerte”,og her på det sidste smadrede Radio 247.

Derfor insisterer Alex Ahrendtsen, der som bekendt har skrevet en bog om en herrerace, han fortsat benægter at have skrevet og udgivet selv, på at DR – og Zentropa – skal “involvere ikke bare en, men et helt hold af historikere for at være på “sikker grund”, når de skriver manuskriptet”.

Og at han velsagtens gerne vil vælge hvilke historikere der må bruges.

Læs også  Så er HBO igang i Norden

DRs egen dramachef, Christian Rank, glæder sig uanset til dette kostume show.

Han siger:

 -Historien om Leonora Christina kan alt det, vi forventer af en DR-serie. Det er en stor danmarkshistorie, men det er også en nær skildring af et menneske, der kæmper for sin identitet og berettigelse, og dermed en historie der også er højst relevant i dag, siger dramachef i DR, slutter han i Berlingske.

Det er fortsat absolut ukendt hvornår denne serie kunne tænkes at ramme TV skærmen.

Sikkert skulle det dog være at historien om Leonora Christina potentielt kunne tænkes at falde mere i DFs smag end “1864”, der tilbage i 2014 fik DF helt op i det røde felt, da partiets værdipolitiske ordfører på dette tidspunkt sagde:

 -Jeg er dybt rystet. Det er synd og skam, for da vi gav alle pengene fra Folketinget, håbede jeg, at vi ville få en seriøs og kompetent fortolkning om 1800-tallets store drama, startede hun og fortsatte

 -Det er demagogi ( seriens påståede politisering ), og det er helt urimeligt over for os, der håbede på en seriøs, historisk serie, men også over for den forudsætningsløse ungdom, der får en skrupforkert historieversion, fortsatte den daværende værdipolitiske ordfører.

 -Han ( instruktøren ) fremstiller så 1864 som om, at ulykkerne skyldtes vanvittige nationalistiske danske politikere, og sammenligningen til nutiden ligger lige for. Det er at politisere, fortsatte hun.

Læs også  DR mere digital på tværs af organisationen

Specielt indvandringen ( i dette tilfælde af en familie fra Øst/Syd -europa ) generede ligeledes den værdipolitiske ordfører:

 -Nu var der, såvidt jeg ved, ikke sigøjnere i Danmark i 1864, så hvorfor dukker de op her? Jo, forbindelsen er tydelig, når man ser fremstillingen. Her er sigøjnerne skildret som gode og arbejdsvillige sympatiske mennesker, men de mishandles af den danske nationalist. Det er jo imod historiens realiteter at introducere en sigøjnerfamilie her, og historien har intet med 1864 at gøre, understrede hun videre.

Berlingske, som DRs dramachef, Christian Rank har talt med glæder sig uanset til at Leonora Christina, der jo var datter af Christian den Fjerde og Kirsten Munk, bliver levendegjort i en serie som DR sender.

Vi har ikke kunne finde særligt meget historisk DR drama der ikke generer DF, hvorfor vi har fundet et klip fra “Gøngehøvdingen”, der som vi er orienteret ikke generede dette parti.