Sygt dyrt wireless 4K

Nu hvor stadig flere insisterer på at der bliver kigget med, mens fotografen er inde ved siden af, er Teradek endeligt ude med den ultimative “instruktør kasse”.

De har nemlig netop annonceret “the Bolt 4K Wireless Video System”, der som navnet antyder er en 4K wireless løsning, der i følge producenten er væsentligt hurtigere end deres HD systemer.

Teradek Bolt 4K, er således to sender og modtagere, der skulle være kompatible med hinanden, da de – vel sagtens – er ens, nu bare med forskellig sendestyrke.

Teradek ude med vildt wireless system - prisen er høj

I begge tilfælde er de det til trods ekstreme.

Begge lover nemlig forsinkelse på ned til <1ms, hvilet er op imod 40 gange så hurtigt som deres tidligere modeller, der – “som regel” – var omkring 40ms forsinket, hvilket svarer til en frame eller 1/25 del af et sekund.

Nu er de så blevet 40 gange så hurtigt, samtidig med at de lige når at AES-256 kryptere signalet, før det forlader senderen.

Og nu hvor systemet ydermere har en RSA 1024 key pairing, må computeren ombord på sender og modtager være netop så kraftig, at man kunne blive lidt bange for et hysterisk strømforbrug, da det jo er en del data der skal krypteres og “bekræftes” i den anden ende på kortere tid end 1ms.

Læs også  Trådløse Production monitors

Krypteringen til trods er der tale om et system, der arbejder “ukomprimeret”  i 10-bit, 4:2:2 HDR i 5GHz båndet, som vi ikke ved om også kan bruges her i landet.

Er “almindelig” HDR ikke nok, er der support for HDR-10, PQ, eller HLG, i de situationer hvor der arbejdes i denne kvalitet/standard.

Der er indbygget support for “extended camera metadata”, tidskode, og det skulle være muligt at “record trigge” trådsløst.

Der er indbygget både dual 12G SDI og HDMI 2.0 in, så alle kameraer burde kunne bruges.

Teradek ude med vildt wireless system - prisen er høj

Måske endda via RAW out, da der jo ser ud til at være båndbredde nok.

Skulle dette vise sig at være tilfældet burde det være muligt at optage RAW “eksternt” samtidig med at instruktøren kigger med. ( der er flere kameraer der reelt kun kan optage RAW eksternt ).

Modtageren har 2x 12G SDI ud og en enkelt HDMI 2.0 ud.

Løsningen burde spille med topmodeller fra Arri, RED, Sony, Canon, og Panasonic.

Som du kan se på billederne er det muligt at bruge enheden mellem Gold/V-Mount plader, hvilket kan vise sig at være smart.

Eneste ulempe er at det nye Bolt 4K system, er sygt dyrt.

Så selv om at du kan loade og se ( og sikkert mere ) LUTs og andet, starter priserne altså stadig ved 4000 dollars for den lille, mens den store kravler op på 8000 dollars.

Læs også  L.I.V.E. serien er igang

De kommer til juni og hedder Bolt 4K 750 og Bolt 4K 1500.

Teradek Bolt 4K from Newsshooter on Vimeo.