2500 timers ski på Nent Groups kanaler


Her fra vinteren 2021 ser det ud til at det meste ski ( skisport ) flytter over på TV 3 kanalerne, for at bo der eksklusivt, til engang efter 2025.

Nent Group har nemlig købt de pan-Nordiske rettigheder i hvad de kalder for en “long-term exclusive” aftale, der betyder at alt skisport fra Norden, bliver sendt i Norden på Viaplay, Viafree, Viasat og deres FTA kanaler ( Free To Air ).

I konkrete tal, har gruppen købt 500 timers “live winter sport” hver sæson, der sammen med alt det andet sport de sender, bliver til omkring 50.000 timers sport om året.

Nent Group har netop købt det meste der sker på ski om vinteren de næste 5-7 år

Nordic Entertainment Group der endte med at løbe med rettighederne af Infront Sports & Media, landede således en 5 års aftale om hovedparten af The FIS Alpine Ski World Cup og The FIS Cross Country World Cup, der mere eller mindre er alt alpint ski i Norden, og vist nok også udenfor.

Aftalen inkluderer: 

Mænd og kvinders FIS Alpine Ski World Cup

Mænd og kvinders FIS Cross Country World Cup

Mænd og kvinders FIS Ski Jumping World Cup

Mænds FIS Nordic Combined World Cup

Mænd og kvinders FIS Snowboard World Cup

Mænd og kvinders FIS Freestyle Ski og Freeski World Cup

Som altid når der bliver investeret heftigt i en sportsgren, bliver dette jo som regel fulgt op med masser af studie aktiviteter, så det er sikkert også tilfældet her.

Læs også  DJ har ansat et par freelance konsulenter

Nent Grous selv mener at de med investeringen “forstærker” deres “position as the unrivalled home of the very best sports experiences in the Nordic region”.

Nent Group har netop købt det meste der sker på ski om vinteren de næste 5-7 år

Anders Jensen, NENT Group President and CEO siger:

 -This agreement is a major milestone for us. I consider it just as significant as the acquisition of the Ice Hockey World Championship rights in 1989 and the Olympic rights in 2011. From Stenmark, Kalla and Kirvesniemi to Bjørgen and Dæhlie and many more, winter sports have created some of the greatest Nordic sports stars of all time. This addition of winter sports to our platforms, especially Viaplay, once again reinforces NENT Group’s position as the undisputed home of world-class sports experiences in the Nordic region, slutter han og bliver suppleret af Bruno Marty, Infront’s Senior Vice President Winter Sports.

Han siger:

 -Infront’s DNA is rooted in winter sports and we believe this new agreement goes a long way to securing their future. We know Nent Group will provide an unparalleled distribution across all platforms, delivering a top-quality broadcast on free and pay television and exploiting their vast OTT experience to showcase more of these sports to a far younger audience than ever before, slutter han.

Kim Mikkelsen, Nent Group Head of Sport er også glad.

Læs også  Hvis du skulle være i tvivl om udviklingen

Han siger:

 -Every week, winter sports attract millions of viewers across the Nordic region. We will bring our world-class production, commentary and analysis team to these rights to ensure that viewers get the best possible experience, just as we do with the Ice Hockey World Championships. Now winter sports fans can look forward to more than 500 hours of amazing action every season on the leading broadcast and streaming platforms in the business, slutter han.

Folk der har fulgt med vil have bemærket at gruppen allerede har en lang række andre rettigheder.

Herunder:

Premier League, Bundesliga, Ligue 1, Formula One, IndyCar, the IHF World Handball Championship og EHF European Handball Championship, European Tour Golf og the Ryder Cup, samt Danish UEFA Euro 2020, og rigtigt meget mere.