Lækket lækkerhed

Folk der ikke kan få det skarpt nok, og som elsker den der fløjlsbløde bokeh og “den heldige uskarphed de rigtige steder”, som high end versionerne af Zeiss glas kan levere, kan godt give sig til at savle.

Der er netop sluppet Zeiss Otus nyt ud om hvad vi alle godt vidste kom ( vi troede på en 135mm ), som dog ser ud til at ende med at blive til en 100mm i stedet. (?) 

Så værsgo, det er snart tid til at du får fingerne i en Zeiss Otus 1.4/100, der som du kan se det, kunne ligne en lynhurtig, garanteret knivskarp Milvus, der – “bare” – er en opdateret 100mm Milvus, med skarpere og derfor hurtigere glas.

Zeiss er på vej med en 100mm f1,4 Otus - ligner et monster - prisen bliver derefter
Vi tror at det her er lidt snyd – gætter på at det er en 85mm der har fået lidt nye tal..?

Det ser dog ikke ud til at være tilfældet.

Som altid med “lækkede nyheder”, ved vi ikke meget mere end at der er tale om en Zeiss Otus 100mm f/1.4, der kommer til Canon og Nikon.

For de teknisk orienterede er der 11 grupper med glas i, der til sammen bliver til 14 elementer.

Hvilket er pænt forskelligt fra Milvus 100mm f2, der har 9 elementer i 8 grupper. ( der omvendt også er en 1:2 macro )

Den “almindelige” Milvus er hyperskarp, men de 34 MP denne opløser er formodentligt tæt på “intet” i forhold til den kommende Zeiss Otus 100mm f/1.4 der – burde – komme til at kunne opløse 45-55MP.

Læs også  Samyang på vej med verdens bredeste

Af andre specs, der er ude er:

Mindste afstand til motiv fra filmplan er 1 meter ( hvilket er meget langt væk, men som omvendt understreger at der er tale om en ( helt ) ny ( tele ) konstruktion )

Filter er nu oppe på 86 mm

Zeiss er på vej med en 100mm f1,4 Otus - ligner et monster - prisen bliver derefter

Og hele objektivet er nu oppe på 100.7 mm, i diameter, hvor det er tykkest.

Fokus ring diameter er vilde 90.0 mm ( vi ved ikke hvor lang fokus-gangen er i grader ) ( vi håber på 300 grader )

Vægt 1405/1336 Canon/Nikon.

Når det så er på plads, ser det ud til at der ikke kun bliver tale om et rigtigt monster, med den “sære” 100mm brændvidde, der er lidt (for) smal i forhold til den kendte 85mm og noget for kort, i forhold til 135mm.

Et par gæt kunne tænkes at være at denne nyhed er tænkt som en direkte reaktion på Sigmas 105mm, f1.4 DG HSM Art, der desværre stadig ikke er blevet testet hos dxomark.

Omvendt er Sigmas 85mm F1.4 DG HSM Art blevet testen.

Og da den er oppe på 40MP, har du gættet det.

Deres væsentligt nyere 105mm f1.4 DG HSM Art burde være meget skarpere og koster ikke det halve af hvad en Zeiss Otus 1.4/100 ender med at koste.

Læs også  Sony Venice 2

Nyheden, der først kommer senere, skulle nemlig – efter sigende – være prissat til små 5000 dollars, hvilket – formodentligt – vil afholde stort set alle fra at investere.

Igen.

Det kan jo være at den kan noget ingen andre kan, nu hvor der reelt er 3 glas der kæmper om det marked.

Den sidste er som bekendt Nikon 105mm f1.4 E ED, der – vel sagtens – var den som Sigma ville overgå ( hvilket de fleste er enige om at de gjorde.