EBU synes at der skal fart på

I den del af broadcastmiljøet, hvor begreber som “back bone” og andet high tech, lever, hører NMOS også til.

Hvad er NMOS, så for noget, tænker du sikkert.

Jamen det er da klart.

EBU synes der skal lidt fart på udviklingen af ny teknologi herunder IP og lidt til

Det er AMWA’s Network Media Open Specifications (NMOS), der for den langhårede ( der typisk er blevet lidt tynd i toppen ) er specifikationerne på de protokoller der “styrer” discovery, registration og connection management i IP production miljøer, baseret på SMPTE ST-2110 standarden.

OK.

Du har gættet at det her er pænt nørdet.

Dog ikke mere end at EBU bare synes at det er på tide at komme ind i kampen, og at producenter og broadcastere – i stedet for formålsløst – fortsat at investere i aldrende teknologi ( læs SDI og “lineær video”, kaster sig ind i kampen om “pakkerne”.

EBU, eller The European Broadcasting Union har netop publiseret et “statement” der kalder på “a faster adoption of NMOS by equipment manufacturers and the wider industry”.

Motivationen er oplagt nok at det ville være smart at få integreret IP i stedet for fortsat at håbe på at “lineære” signaler baseret på “strøm” bliver bedre, og billigere.

Bag “håbet” om overgang til NMOS, står EBU’s “Technical Committee”, der håber på at både producenter af hardware, alliancer og broadcastere hurtigere og mere dedikeret kaster sig over AMWA IS-04 OG IS-05 specificationerne.

Læs også  Sony satser på cinematic look
EBU synes der skal lidt fart på udviklingen af ny teknologi herunder IP og lidt til

Som eksempel har vi 5G i de store byer her i landet, i løbet af sommeren.

IP distribution kunne derfor ligne fremtiden.

Og selv om at det er “banalt”, er det vel oplagt at det er billigere at “sende hjem” over 3-5 mobil telefoner, end en sendevogn, der først lige skal køres hen til location.

Det er dog ikke så meget sådanne “fordele” EBU har fokus, men derimod den generelle udvikling mod fremtidens distributionsform, i stedet for fortidens.

Broadcast miljøets “sløvsind” må i den forbindelse være så overvældende at producenter af udstyr – stille og roligt – har droppet at udvikle ( IP baseret gear ) nu hvor broadcastere “hellere vil” SDI end “mellemregnings gear” ( SDI/IP baseret ).

Komitteen, The Technical Committee, appelerer uanset til at både broadcastere og producenter af hardware får udtænkt kloge “roadmaps”, samt at miljøet “prioriterer IP over SDI ( som eksempel ) da der ellers ikke bliver udviklet på området.

Mark Patrick, der er lead architect på BBC Major Projects Infrastructure, siger:

 -We need to see a confident leap from the R&D lab to available product. The delayed implementation of a common control standard is holding up the widespread adoption of ST 2110 product, slutter han og bliver suppleret af Hans Hoffmann, head of media production technologies at EBU Technology & Innovation.

Læs også  Gem filer på din iPad

Han siger:

 -The first major IP projects are now setting the best practice parameters for the next wave of adopters, and it is important that those projects are based on open standards and specifications”, starter han og fortsætter.

 -Without the discovery, registration and connection management functions offered by NMOS, progress would be slowed, slutter han.

Det er løbende muligt at se hvad EBU’s  Technical Committee arbejder med her.

Læs mere om NMOS

Læs mere om AMWA