Ny dokumentarserie fra TV2

Er du til store følelser og ægte “virkelighed”, er en ny serie som TV2 har fået støtte til at lave af Public Service Puljen, formodentligt et must see.

Det er i hvert fald i denne serie, du kan opleve Sidsel og Christian, og deres liv som ægtepar.

Produktionen der hedder “Et ægte par”, får premiere den 30. april og handler – i princippet – om et par helt almindelige mennesker, med det indbyggede twist at begge ægtefæller har Downs Syndrom.

Det har dog ikke forhindret kærligheden, der har spirret over det sidste ti år, og som har resulteret i at de to endte med at blive kærester.

Emil Langballe og Made in Copenhagen bag dokumentarserie på TV2 - to med Downs bliver gift

Noget de har været i seks år, før de beslutter sig for at de vil giftes.

Det er med andre ord tid til de tidligere omtalte store følelser, der går i opfyldelse for Sidsel ( og Christian ) som hun mener er hendes prins.  

Serien, kigger så ellers på det første år i det unge ægtepars liv.

Og selv om at det ikke kan overraske er livet som ægtepar “fyldt med op- og nedture – uanset hvem du er”.

Ellers går det fint.

De er begge midt i 20’erne, bor på en familiegård på Fyn og har – som så mange andre – en “umiddelbar tilgang til verden og til kærligheden”.

Læs også  Masser af drama i 2019

Bag produktionen finder du dokumentaristen Emil Langballe og Made in Copenhagen, der havde produktionen med på Cph:Dox tilbage i marts måned.

Emil Langballe siger:

 -Med “Et ægte par” vil jeg fortælle en kærlighedshistorie, vi alle kan spejle os i. Sidsel og Christian har en unik og poetisk tilgang til kærligheden og parforholdet, og ved at kigge på dem, tror jeg, vi kan lære en masse om os selv, starter han og fortsætter:  

 -De har de samme drømme og forventninger som os andre, men hvor vi ofte filtrerer vores følelser, takler Sidsel og Christian tosomheden med et forfriskende ærligt og åbent sind. Det er meget inspirerende, slutter han.

I forhold til detaljen med Downs, siger han videre:

 -Skildringen af udviklingshæmmede i medierne har til tider været endimensionel og stereotyp, men med min film vil jeg vise, at udviklingshæmmede og mennesker med Downs Syndrom kan have lige så komplekse følelser, ønsker og drømme som alle os andre, forklarer han videre.

 -Jeg tror, at mennesker som Sidsel og Christian beriger verden med deres unikke livssyn. De er et levende bevis på, hvordan livet med Downs Syndrom sagtens kan være rigt og meningsfyldt, og jeg er dem meget taknemlig for, at de har lukket mig ind i deres liv, og givet mig lov til at fortælle deres historie, slutter han.

Læs også  Folkemødet 2018 bliver vildere end sidste år

Emil Langballe har “et nært kendskab til mennesker med fysisk og psykisk handicap”, herunder hans lillebror der er udviklingshæmmet.

Håbet er at give et “mere nuanceret billede af udviklingshæmmede”, med denne produktion.

Det er uvist hvor mange episoder serien er på.

Vi har fundet promoen fra Cph:Dox