News opruster med Tang

Når du tænder for TV2 News engang efter sommerferien, kan du blandt andet se frem til at møde Uffe Tang.

Han vil indtil da have været de sidste 13 år på “Borgen”.

Først for Berlingske og her på det sidste for DR.

Det er dermed “DRs politiske korrespondent”, der nu skifter til News, hvor planen endda er at han bliver studievært.

Uffe Tang, der indtil nu nærmest “kun” har været “MR. politik”, bliver dermed til lidt mere, konkret vært for dagens mange loop, eller hvad de nu hedder for tiden.

TV2 News indkøber DR politisk redaktør -  der har været på Borgen de sidste 13 år
Et billede fra Uffes hverdag ( fundet på hans twitter konto )

Der kan dog nok ikke til at herske nogen tvivl om at denne journalist der ydermere har været politisk redaktør på DR, vil have svært ved ikke lige at give “det store politiske overblik” ind imellem.

Og skulle der herske tvivl om dette “match”, burde hans tid på Morgenavisen Jyllands-Posten og Berlingske Tidende siden 1999, været et vink om at Uffe Tang passer perfekt ind i den redaktionelle linie på News.

Ulla Pors Nielsen, der er chefredaktør på kanalen, siger:

 -Uffe Tang kommer til News med en stærk journalistisk historie. Hans seriøse politiske journalistik vil virkelig komme til sin ret som vært hos os, der følger dansk politik tættere end nogle andre medier herhjemme. Jeg synes, det er et perfekt match, slutter hun og bliver suppleret af Uffe Tang.

Læs også  Corona betyder flere nyheder

Han siger:

TV2 News har udviklet sig til at være en central og helt afgørende del af nyhedsformidlingen i Danmark. Så jeg er meget stolt over, at jeg får mulighed for at blive en del af holdet. At være vært på TV2 News er måske det mest krævende nyhedsværtsjob, der findes, så det er med en stor portion ydmyghed, jeg går ind til opgaven. Det bliver både spændende og lærerigt, slutter han.

Uffe Tang, kommer i den forbindelse fra “produktionsDanmark, konkret Grønbjerg ved Ringkøbing.

Han har blandt andet modtaget FUJ Prisen tilbage i 2009 “for afdækningen af Udlændingeservices vildledning af danske statsborgere om deres mulighed for familiesammenføring”.

Han har været nomineret til en Cavlingpris for samme emne.

Det kan undre hvorfor han ikke starter før valget.

Et kunne dog være at der er brug for ham, der hvor han er nu, frem til efter valget.