CES monitorerne ankommer

Er du indimellem inde over jobs, hvor det er vigtigt med farver og opløsning, kunne ProArt PA32UCX tænkes at være/blive din ven.

Nyheden der “kun” koster 2999 dollars er nemlig alt det du godt vidste at du havde brug for, og lidt til.

Bedst af alt kommer der – til juni – en “ven” til din ProArt PA32UCX.

Denne, der er en PROART PQ22UC, bliver dog ikke helt så venlig i pris.

Til gengæld er der tale om verdens største iPad, der nu hedder ASUS.

Nyheden ( PQ22UC  ) bliver nemlig en slæb-bar 21,5 tommers OLED 4K HDR skærm, der kan vise det samme som din PA32UCX, derhjemme.

ASUS LED skærme på vej ud på hylderne - OLED i 22 eller 32 tommer med 1200 Nits

I den forbindelse, så er PA32UCX, en ret heldig nyhed.

Og til noget der minder om 18-20.000, tæt på den sidste monitor du behøves at investere i, i et par år.

PA32UCX er således en “4K HDR Mini LED Professional Monitor”, der med features som HDR-10, HLG, Mini LED Backlight, 1000+ zones med “local dimming”, DCI-P3 support og fuld “Hardware Calibration”, suppleret med Thunderbolt 3.

Og ja, nu hvor der er tale om en W/R/G/B DCI-P3 monitor, der ( i princippet ) kan vise AdobeRGB/wide color gamut, i true 10 bit color, kaster den altså op imod 1200 Nits efter brugeren.

Læs også  Nyinvesteringerne i broadcast udstyr

Specielt heldigt, hvis du roder med HDR, idag eller om 2 år, kan den håndtere en række HDR formater, som HDR-10 og HLG, og – vel sagtens både ACES og Rec2020, hvis relevant.

Folk der roder med LUT, kan glæde sig over en speciel ProArt Calibration teknik, der – i princippet – er en 14bit ( “indbygget” ) look-up table (LUT) teknik, der – burde – give dig op til 14bit “farve ægtehed”.

Og nu hvor der er support for LUT, er det også muligt at gemme “color profiles on the monitor”, hvilket kunne betyde at du kan gemme 5-10 grades, og diskutere en hel spillefilm på denne monitor.

Thunderbolt 3 og USB-C porte giver båndbredder på op til 40 Gbit/s, der samtidig kan håndtere op til 60W strøm til eksterne enheder.

Mini LED Backlight, der som vi forstår det, havde premiere på CES tilbage i janaur, er en ny teknik, der – i følge producenten kan indstilles til at skrue op og ned for “strømmen” på meget kloge måder.

Så det er sikkert smart, og – forhåbentligt – til at slukke, hvis du skal arbejde.

HDR funktionerne suppleres op med en række PQ kurver, der enten kan tilpasses brugeren, eller virkeligheden ( output ).

Som vi forstår det, er der allerede fra starten af, indbyggede HDR-10 og hybrid log gamma (HLG) settings, så du kan producere direkte ( se slut resultat ) til BBC’s iPlayer, DirecTV, Netflix og mere.

Læs også  Så kommer det nye Arri

Vi har fundet en fanboy video, der giver et realistisk billede af monitoren og “iPad” søsterens performance.

Træk 99 procent fra, og du har et realistisk billede.

Som vi forstår det, er det fortsat ikke muligt at købe denne monitor i Danmark. Asus DK har den i hvert fald ikke