Nyt DR studie

DR sparer som bekendt for tiden.

Så meget at deres nyeste studie – vel sagtens – kan være i “make uppen”, på et af de eksisterende studier.

Detaljen er – naturligvis – at der er mening med galskaben.

Det er nemlig det nye “Ultra Nyt” studie i Aarhus, der ikke behøves at have plads til andet end værten, der sikkert blot trykker på en enkelt knap, før studiet både sender og optager der hele.

DR Ultra sparer lidt på studiebudgettet og klarer sig med et automatiseret 7 m2 studie
Ultra har fået et nyt TV studie

Værten, der hedder Jonas Madsen glæder sig uanset dette til at vise hvad dette nye studie kan klare, i den nærmeste fremtid.

Og skulle der findes en enkelt studiebygger, eller person der har været i et studie før, så kan vi løfte sløret for at målet er 3 x 2,4 x 2,5 meter.

og at det skam da er mere en nok til at der kan monteres et par Led baljer i toppen, lidt robotter rundt om på væggene, og en vært foran det hele.

Jonas Madsen, forklarer:

 -Først og fremmest trækker jeg vejret, inden jeg går ind i den lille boks, starter han og hentyder til at der – åbenbart – ikke er nogen luftcirkulation, hvilket – omvendt – først bliver et problem efter nogle få timers live TV.

Han forklarer videre:

 -Det var en meget speciel følelse, første gang jeg gik derind. Jeg tænkte: hvordan skal jeg blive inspireret til at fortælle historier til børnene af at stå i sådan en lille boks? Men nu synes jeg, det er fedt at stå derinde, fordi jeg har så mange muligheder. Jeg kan for eksempel vælge en bagskærm, som giver mulighed for, at vi kan køre en masse spændende grafik og bruge det aktivt i formidlingen, slutter han.

Læs også  DR Ultra vil også være med

Selv ideen til studiet er “lille”.

“Ultra Nyt” flyttede jo ud af TV-Avisens studie i DR Byen, tilbage i foråret 2018, og havde på det tidspunkt planer om at de skulle til at sende “mere på location og med flere grafiske elementer”, hvorfor der – tidligt i den proces – opstod et behov for et “studie, hvor blandt andet mellemlæg på indslagene kunne laves”.

Produktionschef i Aarhus, Poul Kaas Sørensen, forklarer:

 -Første tanke var at bygge et mødelokale om, men vi konkluderede, at det ville blive for dyrt og for dårligt – blandt andet fordi det ville blive svært at lydisolere det ordentligt, starter han og fortsætter.

 -Vi havde set en fuldautomatisk boks hos NRK i Norge og fandt ud af, at det ville blive billigere og bedre med sådan en løsning, fortsætter han og forklarer den tekniske bestykning på boksen:

 -Ultra-boksen har to kameraer, så både en vært og gæst kan være med i studiet, eller værten kan lave hoveddrej mellem kameraerne. Samtidig kan værten selvbetjene det.

Han fortsætter.

 -Før vi fik studiet, var vi afhængige af, at en fotograf var ledig, og man skulle finde den rigtige baggrund et sted i huset eller udenfor. Nu kan værten gå ind og lave sine optagelser, når det passer ham eller hende. På den måde er boksen også bedre, end hvis “Ultra Nyt” skulle bruge et hjørne af vores andre studier, hvor man skulle tysse på dem, der bruger studiet, eller vente på at de holder pause, før man kunne komme til, forklarer han videre.

Læs også  Kvindesport er godt TV

 -Det giver noget mere fleksibilitet, at vi har fået boksen, fordi vi kan gøre det hele selv, og vi kan gøre det, når det passer ind i vores arbejdsgange. Når jeg går ud derfra, skal jeg lige trække vejret igen og have ilt til hjernen, inden jeg går hen på redaktionen og arbejder videre med de optagelser, jeg har lavet i studie, slutter han.