450 millioner til røvkedeligt TV

Vi havde egentligt overvejet om vi skulle kalde artiklen her “Selv Stig gider ikke”, som en dækkende overskrift til en artikel om den kommende TV station som DF  er på vej med sammen med Kulturministeren.

Desværre kunne vi ikke lige få fat i Stig Hasner, og få bekræftet at han ikke gider TV Bock.

Vi er dog ret sikre på at han ikke er interesseret i at drive denne kommende TV station der – om muligt  – ser ud til at blive endnu mere forhistorisk end vi havde forestillet os.

Stationen der bliver en reklame finansieret TV station, får ellers en fin plads på en eller anden ikke krypteret MUX, hvor den kan nøjes med at efterleve krav der er “netop så idiotiske” at stationen, er dømt til at leve uden seere.

Herligt.

450 millioner kulturkroner til antennebaseret TV fra provinsen der skal sende frem til 2027

Selv DK 4 havde et bedre budget da de startede i december 1994.
Ganske som alle TV2 regioner også har det.

Ingen af disse har det problem, at de skal bo på en pløjemark, fordi DF mener at der kommer “bedre TV” ud af en traktor end TV fra København.

Kanal Bocks potentielle ligegyldighed burde derfor smitte af på landets kulturminister.

Igen.

Hun har jo været på vej væk fra den post, lige siden hun smadrede DR, og her på det sidste besluttede sig for DF også skulle bestemme fremtiden for landets eneste borgerlige tale radio.

Læs også  TV2 er fortsat en stor støttesluger

Der – hvis de ikke havde kastet håndklædet i ringen – skulle have boet i den næste plovfuge langt ude i produktions Danmark.

Igen.

Kulturministeren har flere gange pointeret at det hele er baseret på en aftale regeringen har indgået med DF og at hun – næsten  – er totalt uskyldig, nu hvor hun jo alligevel skal videre.

Og bevares.

Det er sikkert også tilfældet.

Hun er dog stadig den kulturminister der smadrede DR og ødelagde fremtiden for landets eneste borgerlige taleradio.

450 millioner kulturkroner til antennebaseret TV fra provinsen der skal sende frem til 2027

Tilbage på TV Bock, kan interesserede glæde sig til en lineær (hvad pokker er en) antenne baseret TV station, der i følge medieaftalen/høringen, skal have “fokus på kultur”, set fra en pløjemark.

Igen.

Kanalen, er i den forbindelse stadig kun nået til den såkaldte “hørings” fase, hvilket – igen – er relativt ligegyldigt da den fortsat skal placeres netop så langt fra alt kultur, der fortsat er koncentreret i hovedstaden og ikke i Øster Hurup.

Stadig.

Ministeriet har puttet TV stationen i høring, der slutter den 27. maj klokken 12.00, hvorefter der kommer en bekendtgørelse, der træder i kraft mandag den 1. juli 2019.

Interesserede der kunne tænkes at være friske på at se om denne TV station skal blive deres, kan læse de 2000-3000 linier med paragraffer, der er netop så uforståelige at du skal være mindst lige så kedelig som kanalens fremtidige indhold for at gide.

Læs også  Medieforliget er nu en realitet

Igen.

Detaljer som at 

§ 1 handler om at udøve public service programvirksomhed i form af en tv-kanal med tilskud, er jo interessant nok.

Stk. 2 i denne paragraf handler om at den kommende kanal skal sende et “ukrypterede public service signal” på den MUX der er indrettet til det.

Når kanalen går i luften skal den så ellers sende i 18 timer i døgnet for 50 millioner om året, hvilket giver et budget på 7610 kroner i timen, altså næsten nok – hvis stationen kan nøjes med at slå et telt op på en pløjemark – til at lade et par historikere tale i 50 timer af gangen.

På trods af en placering netop så langt fra de steder hvor hovedeparten af landets kulturproduktion eksisterer for andre støttekroner, skal stationen dække “hele Danmark”.

Og nu hvor ministeren alligevel var på vej med en ny kanal ingen gider, er vurderingen at de også lige skal sende “10 timers nyproduceret programindhold” hver uge.

Den kloge broadcaster har dermed allerede gættet at det så er muligt at sende pausefisk i 116 timer om ugen, suppleret af 10 timers påkrævet “ny produceret TV”, hvoraf et par timer skal være “kultur TV”.

Skulle enkelte være interesserede i indholds kravene skal der sendes:

1) Nyheder 
2) Aktualitet 
3) Kunst
4) Musik
5) Historie
6) Videnskab 
7) Natur
8) Sport

Læs også  DR tegner og fortæller

Igen.

Der er plads til 116 timers gentagelser, så det kan være at kanalen alligevel kan give lidt overskud til de venner der får TV Bock foræret.

Og så er der jo det der med reklamer.

Program indhold må godt være sponseret ganske som at der må være reklamer på stationens site.

Når det hele så ellers er på plads er der en morsom detalje.

Nemlig at dem der ender med at drive stationen kan se frem til et samlet budget på 450,6 millioner støttekroner, da aftalen fortsætter frem til og med 2027.

Underforstået forventer Kulturministeriet dermed at lineært TV distribueret via antenne fortsat er et hit i provinsen på dette tidspunkt.