Danmon onsite Ingest

The Royal Opera House, der er et af de store teatre i London har netop fået deres nye ingest – og lidt til – system installeret.

Og selv om at det ikke kan overraske er det ATG Danmon der har stået for den installation.

Årsagen til dette nye system, er at ROH ( The Royal Opera House ) producerer hele 12 store “live cinema events” hver sæson.

Disse er ikke som man kunne forledes til at tro 2 kameraer i siderne og et i FOH.

Det er derimod gennemarbejdede og gennem koreograferede scene jobs, i højeste kvalitet.

Disse “shows” bliver så distribueret/streamet til en række biografer rundt om i Europa.

Live og forskudt, alt efter tidszone.

ROH The Royal Opera House har netop investeret i vildt ingest og archive system - Danmon har leveret

Og da kvaliteten derfor skal være i den absolutte overklasse, har ROH altså investeret i et system der både kan optage og arkivere de mange timers multikamera optagelser, for eksempel til senere udgivelse på DVD eller BD.

ATG Danmon har derfor skruet et system sammen, der både optager og sørger for storage og archiving, suppleret med media asset management eller MAM adgang til hele arkivet.

ROHs personale der løbende producerer markedsførings materiale og andet til alt fra de sociale tjenester til egne og andre sites, har nu fået sig set system der både kan sørge for at arkivere alt der bliver optaget, samt giver adgang til allerede eksisterende optagelser, der befinder sig på en “production server” suppleret op med “near-online data tape”, der ikke er helt så hurtigt som SSD.

Læs også  EBU rapport om fremtiden for 5G Broadcast

Omvendt kan de flytte 2,7 TB i timen.

Så når det er relevant tager produktionen sig en kop kaffe, hvorefter det hele er online.

Rent hardware mæssigt, har ROH investeret i en Square Box Systems CatDV media asset management pakke, der fungerer som MAM, der – blandt meget andet – kan sørge for en “scalable cross-platform database” håndtering af alle medier ( og medietyper ).

Da dette også inkluderer alle former for – andre – filtyper, er det muligt ydermere også at gemme audio og “dokumenter” sammen med optagelser, så der er endnu mere styr på det hele.

Systemet er ydermere ret klogt, hvilket betyder at det er muligt at søge på alt fra meta data til tekst i de enkelte dokumenter, via CatDV.

Alt transcoding foregår naturligvis i baggrund, suppleret med alt fra “advancerede logging features” til en non-linear redigering, der kan “levere” i alle opløsninger.

ROH The Royal Opera House har netop investeret i vildt ingest og archive system - Danmon har leveret

Input sker via en Rohde & Schwarz Venice server der håndterer HD-SDI ingest, studio og playout.

Det er også denne server der sørger for relevant fil import, transcoding og media transfer operationer.

På netværks siden er det en Studio Network Solutions (SNS) EVO shared storage server og et “Quantum LTO-8 long term storage tape drives with Archiware backup management” system der sørger for at det hele bliver gemt på den helt rigtige måde.

Læs også  Canal Digital fusionerer med Viasat
ROH The Royal Opera House har netop investeret i vildt ingest og archive system - Danmon har leveret

SNS EVO kendes måske mest fra high end video/film/TV, graphics, VFX, animation, audio, og broadcast productions miljøet.

Igen.

ROH har ikke problemer med økonomien, så de ser blot ud til at have bestilt “de bedste”.

Derfor kan det ikke overraske at dette HD system allerede nu kan håndtere 960 TB, via de indbyggede SAN og NAS features, der – i princippet – kan automatiseres baseret på “project/bin”, der så ellers kan “deles”, “asset tagges”, integreres med en cloud løsning, og mere.

ROH The Royal Opera House har netop investeret i vildt ingest og archive system - Danmon har leveret

Det omtalte “near-online data tape” system er et Quantum’s LTO-8 tape drive system, der kan flytte op til 30 terabytes, “pr bånd”.

Og da der er bånd nok til at kunne flytte op til 2,7 TB (terabytes ) i timen, har du gættet det.

Der er tale om en vild løsning.

Det hele er ydermere beskyttet med en AES 256-bit data encryptering.

Selv om at det er et HD system, kan der vist ingen tvivl herske om at ROH er på vej mod UHD.

Der er i hvert fald plads nok til den mængde data UHD ville generere, når ROH -vel sagtens sammen med biograferne  – går UHD.

Læs mere hos Danmon her

www.danmon.com