Nent shopper videre

Denne uge har de så købt Picturestart.

Hvis du ikke kender Picturestart, er der ikke så meget at sige til det.

Skoven og underskoven af selskaber der er inde over den enkelte film, på den ene eller den anden måde, er netop så uoverskuelig, at det nærmest kræver at du er en del af “hollywood”, før du forstår at netop Picturestart, er en endog særdeles interessant investering.

SÅ nu hvor Nent Group har købt sig ind i Picturestart, kan du roligt regne med mere “La La Land”, “The Hunger Games” og “Twilight”, for nu lige at nævne et par af de “film og film -serier” som Picturestart productions har været inde over.

Picturestart chef Erik Feig ledte efter lidt investorer Nent Group var friske

Indtil videre er det lidt kryptisk hvad det egentligt er Nent Group har investeret i.

Sikkert er det dog at gruppen TV kanaler og platforme har købt retten til flere “first look” i det nordiske markede.

Som vi forstår det, betyder det at størrelser som HBO Nordic og  CMore pænt bliver nødt til at blive nummer 2 eller andet, på de produktioner, som Picturestart productions er på vej med.

Picturestart er i den forbindelse blot få måneder gammel, da det blev startet i 2018 af Erik Feig, der er – og her kommer den – tidligere President of Summit Entertainment og co-President of Lionsgate Motion Picture Group. 

Læs også  Estonia forliset på vej mod ITV

Du har gættet det, han har tjent lidt penge ind til butikken.

Så mange at selv Nent Group nævner at Feig, er manden der har hentet 14 milliarder dollars ind i fortjeneste til ejerne.

Så han er vitterligt sin vægt værd i HE3, der fortsat ikke eksisterer i vores del af universet.

På en eller anden måde, ser det ud til at Nent Group også har købt sig ( godt ) ind i Picturestarts “development slate” af film, serier og andet digital indhold der allerede er helt eller delvist solgt.

Gruppen er endog meget upræcise om hvad det er de har købt.

Picturestart chef Erik Feig ledte efter lidt investorer Nent Group var friske

De kan dog løfte sløret for at de har investeret i “et eller andet” der “går i produktion” i løbet af de næste 12 måneder.

I lidt bredere formuleringer, kan gruppen fortælle at de har investeret i en “secure a long term pipeline of high quality English language content”, som Viaplay har retten til at streame før alle andre. ( i Norden )

Aftalen inkluderer også retten til “co-financing and development”, der – igen pænt upræcist formuleret – kunne tænkes at være nent Groups vej ind på US ( film finance ) markedet, der åbenbart er en del af gruppens fremtidige investeringer.

Som du har gættet er pengene urimeligt store i den del af film verdenen.

Læs også  Lidt tal fra NAB2017

Derfor er Nent Groups investering blot en del af de penge Picturestart  havde brug for.

De andre – kendte – investorer er Warner Bros. Pictures, The Scholastic Corporation, Endeavor Content og Erik Feig selv.

Anders Jensen, Nent Group President and CEO bliver en del af the “board of directors” på Picturestart.

Han siger:

 -As the Nordic region’s leading entertainment provider, we understand the passion of young adult viewers for exceptional storytelling. Picturestart is a unique opportunity to build a content frontrunner that engages this fast growing audience across multiple platforms. Our investment reflects Nent Group’s objective to be the leading streaming provider and content producer in the Nordic region, and for our content to have a global appeal. It follows our recent partnership with FilmNation and we expect to make further investments in the US and other key markets. Nent Group is a local leader with a global mindset, and we are looking to create and finance even more exciting content with like-minded companies and creators around the world, slutter han.

Erik Feig er også glad og siger:

 -Great storytelling that digs into who we are, who we want to become, who we love, and why we live is relatable to everyone, no matter your stage or age in life. I am incredibly proud of Picturestart’s partnership team and honoured to have their support for this venture, slutter han.

Læs også  Svensk komedie vinder Series Mania penge

Afslutningsvist kan vi lige namedroppe lidt mere.

Picturestart’s management team er nemlig:

Ryan Lindenberg, Executive Vice President of Production, der kommer fra Berlanti Productions. ( har produceret: “You” Netflix, “Riverdale” ( CW) og endelig “Chilling Adventures of Sabrina” ( Netflix).

Lucy Kitada, Executive Vice President of Production, kommer fra Michael DeLuca Productions. ( har produceret: “The Babysitter’s Club” Netflix og “Long Way Down” spillefilm for Universal. )

Jessica Switch, Vice President of Production, kommer fra Section 8 og Lionsgate. ( har produceret: “Nerve” for Erik Feig )

Her lidt af det cheferne på Picturestart har lavet på det sidste.