Valgdækningen er igang

Nu hvor der er blevet udskrevet valg, kan seerne se frem til en masse valgdækning, der – formodentligt – mest er heldig for de nye partier, som ingen jo ellers kender, suppleret af at allerede kendte politikere får profileret deres valg ønsker.

Fælles for begge store broadcastere er i den forbindelse – ikke overraskende – at de vil se på valget, fra “vælgernes side”.

DR starter således med at “vil(le) skære gennem støjen”, hvilket de forklarer med at de vil dække det ( de ) kommende valg på en “relevant og forståelig for hele Danmark” måde.

DR og TV2 dækker valget intensivt de næste par uger - Begge satser på vælgerne og lover relevant indhold

Det håber DR på vil skabe “klarhed for den enkelte vælger”, nu hvor DR vil “sortere i nyhedsstrømmen”.

Vælgerne får altså ikke hele billedet.

Blot det som DR mener at de kan forstå.

Sandy French, direktør for DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter, siger:

 -Vores valgdækning skal være relevant og forståelig for alle og tage udgangspunkt i den enkelte vælgers liv og virkelighed. Vi vil sikre en troværdig og upartisk dækning af den politiske diskussion. Og så skal folk opleve, at vi understøtter dialogen og den politiske samtale og ikke et skænderi mellem politikerne, starter hun og fortsætter.

 -Medieudbuddet og dermed mængden af information er øget markant. Her er det vores opgave at sortere i nyhedsstrømmen, efterprøve fakta og skabe klarhed, så også en 18-årig førstegangsvælger oplever at kunne sætte sit kryds på baggrund af en vedkommende og overskuelig valgdækning, slutter hun

Læs også  De unge har ikke et af slagsen

TV2

Konkurrenterne i Odense ser ud til at være lidt bedre klædt på til et valg der – vel sagtens – er “knald eller fald” for det borgerlige DK.

Først og fremmest har TV2 allerede i opstarten af deres valgdækning, medtaget valget Europa-Parlamentet.

DR og TV2 dækker valget intensivt de næste par uger - Begge satser på vælgerne og lover relevant indhold - og lidt underholdning

Det betyder at den ellers lange valgkamp bliver afbrudt af “et lille bump på vejen”, nemlig valget Europa-Parlamentet, der såmænd er ganske vigtigt også.

Tilbage ved det lokale valg, tager TV2 initiativ til både “Valgfolkemøder på Kvægtorvet” samt andre tiltag, hvor politikere og “tusindvis af vælgere” kan høre og fortælle mere om alt fra “kandidaterne til både Folketinget og Europa-Parlamentet”, samt diskutere “den demokratiske debat”.

TV2 har omvendt den fordel at de – intensivt – har dækket Europa-Parlamentet på TV2 News, siden marts.

Hvorfor de nu er nået til “debatterne mellem Europa-valgets spidskandidater”, hvilket er et skvat foran hvad DR er nået til.

DR og TV2 dækker valget intensivt de næste par uger - Begge satser på vælgerne og lover relevant indhold - og lidt underholdning

Nyhedsdirektør, Mikkel Hertz forklarer:

 -Politikerne har nu givet magten til vælgerne, og vi vil hen over de næste tre uger arbejde for, at danskerne bliver klædt på til at engagere sig i demokratiet og til at stemme til valgene. Vi udvider samarbejdet med TV2 Regionerne, som når nye højder i denne valgkamp, og i det hele taget har vi stort fokus på at se de to valg mere fra danskernes virkelighed rundt omkring i landet end fra Christiansborg og Strasbourg, starter han og fortsætter om den kommende valgdækning.

Læs også  DR leder efter nye talenter

 -Mange vil forsøge at bruge og misbruge os, og derfor har vi øget vores beredskab under valgkampen. På TV2 og TV2 News har vi alene den ambition at dække valget så godt som muligt, og når valget er overstået, vil vi huskes for at have fremstået redelige og transparente i vores dækning, fortsætter han.

 -Mens udbuddet af nyheder på talrige platforme er større end nogensinde tidligere – og også falske nyheder, cybertrolde og forsøg på at påvirke valghandlinger er blevet en del af vores virkelighed – er troværdig, professionel nyhedsformidling afgørende for samfundet og for demokratiet. At levere troværdig og redelig journalistik op til og under valget er derfor en absolut kerneopgave for TV 2 som public service-aktør og -nyhedsorganisation, slutter han.

TV2s valgstudie er denne gang på Christiansborg Slotsplads, der de næste par uger bliver rammen for en lang række valgprogrammer.

Sidste tiltag ud over det tidlligere omtalte vælgermøde på Kvægtorvet, bliver Cecilie Frøkjærs kommende format, “Min verden”, der bliver en serie interviewprogrammer, hvor værten taler med “de 13 partiledere”, med udgangspunkt i yngre udgaver af dem.

Formatet går i luften den 13. maj.

Slutteligt kommer “Højlunds Forsamlingshus” tilbage på TV2.

Både med Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen, samt “valgdebatter rundt omkring i landet”, suppleret med et utal af indslag i Nyhederne klokken 17.00, 18.00, 19.00 og 21.30.

Læs også  Nye tal på SVoD forbruget

Her lige et par TV2 promoer for deres valgdækning.

Det er med andre ord svært ikke at mene at netop denne station er overordentligt godt klædt på til de kommende valg.

1×1 meter – Folketingsvalget 2019 på TV 2 from TV 2 Marketing on Vimeo.

Min Verden ALLE from TV 2 Marketing on Vimeo.