Det der NDI – hvad er det egentligt

Så er det nu du kan lære det meste om NDI.

Eller rettere.

MedieTek inviterer til seminar i Hvidovre ( Hovedstaden ) og dagen før i Viby J, ( Århus ) hvor du kan få lov til at pille ved de herlige TriCaster løsninger, der – fortsat – er en slags “All In One” løsning, der nu er opdateret til at være et “IP baseret Live Production system”.

Som du har gættet det, i netop så mange afskygninger, at der burde være en version der passer til jeres behov.

Et gæt i den forbindelse er at det må være muligt at købe sig til aftaler, der handler om en slags løbende opgraderinger, når behovet kommer.

Igen.

MedieTek afholder 2 seminarer i næste uge  - Først i Århus så i København - det handler om NDI IP og TriCaster

Før du er der, skal du jo lige finde ud af hvad disse Newtek TriCaster Systemer overhovedet kan.

Er det ikke nok info på en enkelt formiddag, kan du gå direkte fra  til efter den – garanteret – heldige og herligt kollegiale frokost, der dog først kommer efter at du har været inde over hvordan NDI kan bruges i live sammenhænge.

Det bliver med andre ord lidt af en hård dag, du melder dig ind i, hvis du kigger forbi det ene eller det andet MedieTek seminar, her den 21. og 22. maj.

Læs også  Fingrene i maskinen hos Stjernholm

Tilbage NDI delen, der leder op til frokost, der 12.30.

Her er det meningen at der skal kigges på NDI som den “protokol”, der kan få – meget mere end kameraerne – ind i en digital fremtid, hvor det der med at finde kameraerne nu blot klares med en mus, der klikker sig igennem netværket.

Noget du nu også snart kan gøre med alle andre enheder på netværket.

Altså forudsat at de er NDI “kompatible”.

MedieTek afholder 2 seminarer i næste uge  - Først i Århus så i København - det handler om NDI IP og TriCaster

Efter frokost, bliver det – i princippet – endnu mere spændende.

Her bliver der kigget på NDI 4, der er den nyeste version af NDI.

En version der er så ny at den netop er blevet præsenteret på NAB2019.

Der er med andre ord nærmest premiere på NDI HX på disse to seminarer.

Og skulle du være på vej ind i en NDI verden, lover Medietek, der arbejder direkte sammen med Newtek om disse seminarer at der er en række specielle “NDI 4 Promotions” i både Århus og i Købehavn.

Folk der allerede har en eller flere TriCasters kan bruges dagen til at blive klogere på netop deres egen model, der – i de fleste tilfælde – jo kan opdateres til en lidt sejere maskine ( for eksempel med NDI).

Seminarerne handler med andre ord – mest – om det her forjættede NDI, der – efterhånden – er mere udbredt i produktionsmiljøet end det er hos broadcasterne.

Læs også  Samsung Sero

Og det med god grund.

Som vi forstår det, er det rent faktisk både “billigere” og “smartere” for “små producenter” at gå digitalt ( NDI/IP) i forhold til gode gamle SDI.

Noget der bedst understreges af at det nu er muligt at styre et hav af PTZ kameraer med NDI, der så blot skal have tilsluttet et RJ45 og et ( hmm ) SDI  kabel, før det kan styres direkte fra mikseren.

De nyeste, som eksempel ( Panasonic ) AW-UE150 4K PTZ’ere, kan i princippet nøjes med et enkelt RJ45, hvorefter det hele kører.

Det er dog stadig smartere at hente strøm lokalt og klare resten over ethernet.

Noget vi skrev lidt om her

Tilbage til seminarerne hos Medietek.

Så er det den 21. maj – altså næste tirsdag i Århus og dagen efter i København.

Altså den 22. maj – næste onsdag – i Købehavn.

Det fulde program er som følger ( begge steder )

10.00 – 11.30

Introduktion til Newtek TriCaster Systemerne, der gør det let og overskueligt at komme igang med til Live Medie produktion og streaming – og kan udvides til Broadcast TV Produktion.

11.30 – 12.30

NDI – IP baseret Live Produktion. Alle de “store spillere” på Mediemarkedet understøtter nu NDI Protocol. D.V.S. Kamera, monitorer, playere, wireless video, div software og meget mere.

Læs også  Sony på NAB2019

12.30 – 13.15 

Let frokost

13.15 – 14.15

NDI 4 – Den nye NDI version blev præsenteret på NAB i April. Masser af nye features, nyere algoritme = bedre kvalitet i NDI HX. 

Vil du vide mere om MedieTek kan du læse videre her.

Du tilmelder dig her