DR K vinder pris ved Elle Style Awards 2019

DR er som bekendt pænt bredt favnende.

Også når det handler om mode.

En størrelse der er så omfattende at det såmænd er en af landets største importvarer.

Det er dog ikke det DR K har vundet en fris for at fortælle en historie om.

DR K er derimod blevet udråbt som “Årets modeformidler” for en mini Margit Brandt -serie, der kigger på tøjdesignerens liv.

Prisen der blev uddelt ved Elle Style Awards, sidste fredag (?), blev i bedste stil modtaget af DR K-redaktør Anja Hauberg, samt DR K-tilrettelægger Chris Pedersen, selv om at der er tale om en ekstern produktion fra Impact TV ApS.

Erik Brandt, der “har stillet familiens arkiv til rådighed for programserien”, var naturligvis også med.

DR serie om Margit Brandt vinder modepris ved Elle Style Awards 2019

Serien der følger “en af dansk tøjdesigns helt store ikoner”, blev overrakt i Aller – huset, der står bag Elle Style Awards, der blev uddelt op til weekenden.

Motivationen til prisen, var i den forbindelse at serien “uddyber” og “nuancerer” parrets historie, samt giver et “vigtigt indblik i en kvinde, der gik forud for sin tid ved at sætte passionen for sit håndværk før alt andet”.

Og nu hvor serien også har “reflekteret omkring tidens trends og tendenser og forstået at finde ind til kernen af budskabet, når det gælder formidlingen”, samt haft “høj troværdighed” kunne serien gøre sig fortjent til prisen som “Årets modeformidler”.

Læs også  Der bliver fusket med fisk mener Operation X

Kvinden Margit Brandt, der levede fra 1945-2011, bliver i serien “forklaret” af blandt andet Erik Brandt, der var med til at opbygge brandet.

Redaktør Anja Hauberg fra DR K siger:

DR serie om Margit Brandt vinder modepris ved Elle Style Awards 2019

 -Jeg er stolt over at have modtaget prisen for serien på DR K’s vegne. Udover at uddybe og nuancere Brandt’ernes historie, giver serien også et vigtigt indblik i en kvinde, der gik forud for sin tid ved at sætte passionen for sit håndværk før alt andet. Samtidig breder vi dansk modes historie ud, starter hun og fortsætter om DR Ks engagement i “modestof”.

 -Hvor vi tidligere bragte aktuelle reportager fra modeugen i København, har vi de seneste år ladet de hurtigere digitale medier om det og i stedet for valgt at gå mere i dybden, som vi for eksempel gjorde det med serien om Margit Brandt, slutter hun.

De andre nominerede var Mads Nørgaard & Anne Christine Perssons “Modeleksikon” samt Sabine Poupinels udstillingsplatform “Fan Out”.

Det er muligt at se programrækken her som VoD.