Den der Apple TV app

Nu er vi ikke så heldige at have fået den nye Apple TV app her i landet.

Det var der i stedet 100 andre “markeder” der gjorde.

Årsagen, er som altid umulig at gætte.

Det kunne dog tænkes at hænge sammen med at en af ideerne med Apple TV app, er at arbejde sammen med de lokale broadcastere og streamere, og tilbyde både deres indhold og Apples eget i en og samme pakke.

Og måske fordi Danmark er så lille et marked har enten Apple eller de lokale distributører ikke kunne finde hinanden.

Det er ikke til at vide.

Apple ruller deres TVplus tjeneste ud i 100 lande - Danmark ikke med i denne omgang

Sikkert er det dog at nyheden, der er en del af det nyeste iOS, der nu hedder 12.3 er ude på iPhone, iPad, Apple TV ( tvOS 12.3 ) og enkelte Samsung smart TV.

Det er lidt ærgeligt at vi ikke er med i denne omgang.-

Som eksempel i USA er det nemlig muligt at kombinere de lineære TV kanaler der ønskes adgang til, med netop de streamtjenester ( der både er flow og SVoD ) som for eksempel HBO, Starz, Showtime, The Smithsonian Channel, EPIX, Tastemade og MTV Hits.

Lidt specielt med Apple plejer alle apps jo at være til at hente i deres iTunes Store.

Det er så ikke tilfældet med Apple TV app.

Læs også  Penetrationen daler

Den bliver i stedet tilbudt “regionalt”, som vi læser det helt ned på landeniveau, da der jo – vel sagtens – er indgået nationale aftaler med en række operatører.

Tjenesten er – i Europa – indtil videre kun mulig i Tyskland, Frankrig, Norge, Sverige og i England.

Det ligner en ekskludering af de uheldige.

Men sådan er det åbenbart her i landet.

Kigges der lidt mere på det regionale, er der i Frankrig mulighed for at se ( og blande uden hensyntagen til “oprindelig broadcaster” ) Amazon Prime Video, Apple Music, Arte, Bloomberg, BFMTV, Classix, e-cinema, Euronews, France 24, Garage, Hopster, Love Nature, Molotov, Mubi, MUTV, myCanal, OCS, Red Bull TV, TFou Max, Viki, og Zouzous.

Apple ruller deres TVplus tjeneste ud i 100 lande - Danmark ikke med i denne omgang

I Tyskland, kan brugerne supplere op med 7TV, Amazon Prime Video, Apple Music, Arte, Bloomberg, Classix, Euronews, Garage, Love Nature, Viki, Mubi, MUTV, N-TV, Red Bull TV, Sky Ticket, Tagesschau24, TV Now Premium, Welt og ZDFmediathek.

Oppe i Norge kan folk se Amazon Prime Video, Apple Music, Arte, Bloomberg, C More, Canal Digital, Cheddar, Classix, Dplay, Euronews, Garage, Hayu, HBO Nordic, Love Nature, Mubi, MUTV, Red Bull TV, TV 2 Nyhetskanalen, TV2 Sumo, Viafree, Viaplay, og Viki på deres iPhone.

Ovre i Broderlandet er der adgang til Amazon Prime Video, Apple Music, Arte, Bloomberg, C More, Canal Digital, Cheddar, Classix, DiTV, Dplay, Euronews, Expressen Nyheter, Garage, Hayu, HBO Nordic, Love Nature, Mubi, MUTV, Red Bull TV, Red Bull TV, SVT Play, Telenor Stream, TV4 Nyheterna Live, Viafree, Viaplay, og Viki.

Læs også  Streamere kan nu tilbyde 4K multistream

Slutteligt kan de i England se Al Jazeera, All 4, Amazon Prime Video, Apple Music, Arte, Bloomberg, C More, Canal Digital, Cheddar, Classic, CuriosityStream, Eros Now, Euronews, Garage, Hayu, Hopster, ITV Hub, Love Nature, Moolt, Mubi, My5, Red Bull TV, Shudder, og Viki.

Som du kan se, tyder en del på at de nationale PBS broadcastere i ingen tilfælde har ønsket at være med.

Dermed er det altså en tjeneste hvor du kan se alt andet end netop lokal PBS eller FTA TV.

Derfor kan det undre at der ikke er faldet en aftale på plads her i landet.

Igen.

Dem der allerede har købt sig adgang til et par af de streamtjenester der er med i pakken, har jo allerede apps til disse, ganske som de – formodentligt – også har apps til de lokale PBS broadcastere de vil se.

Hvad de ikke har, er det nye indhold fra Apple, som giganten skulle have planer om at investere op imod 6 milliarder kroner om året i.

Her en explainer

<iframe width=”853″ height=”348015″ src=”https://www.youtube.com/embed/VMWuJnbWXYY” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>