Mette og LLR for første gang

TV2 endte med at blive dem der løb med valgets første store opgør, nemlig det hvor Mette Frederiksen (S) for første gang mødes med Lars Løkke Rasmussen (V) til “en direkte debat for første gang siden valgudskrivelsen”.

Som du har gættet det, bliver det endelig rigtigt spændende fordi LLR er parat til at love mere, herunder et fremtidigt SV samarbejde, og/eller fordi Mette Frederiksen har noget nyt at kaste ind i valgkampen.

Og nu hvor der netop er blevet sluppet en “samtalebog”, der “blandt andet italesætter mulighederne for en regering hen over midten i dansk politik”, er der virkeligt blevet hældt benzin på det bål.

Det hele sker så ellers her på søndag den 19. maj, hvor alle kan se med klokken 20.00 på det der må formodes at blive “valgkampens første duel mellem regeringens og oppositionens leder”.

TV2 og TV News landede Lars Lykke og Mette Frederiksens første store potentielle konfrontation

Og selv om selve denne dialog, måske ikke bliver den mest givtige for vælgerne, giver den med sikkerhed et endog særdeles præcist billede af hvor de her to “statsministre”, selv synes at de er henne i valgkampen.

Det hele bliver i bedste – og pænt folkelige stil – afviklet i “Topmøde i Højlunds Forsamlingshus”, der ellers plejer ( eller er på vej til at blive ) Højlunds datters fest.

Sådan bliver det ikke denne gang.

Læs også  Discovery løb med OL kvalifikationsturneringer i håndbold

Her bliver det i stedet Cecilie Beck der kommer til at “styre valgkampens første duel mellem statsministeren og lederen af oppositionen”.

Sjovt nok et møde Cecilie Beck glæder sig til.

Hun siger:

 -Et topmøde er en styrkeprøve med en helt særlig nerve og intensitet, hvor man også får mulighed for at dykke ned under indøvede budskaber. Og så glæder jeg mig rigtigt meget til at se, hvad vores publikum vil gå de to kandidater på klingen med, slutter hun.

Og nu hvor det er og skal være folkeligt, er det hele flyttet til Aalborg, hvor “Højlund Forsamlingshus”, der ( som vi forstår det ) først får egentlig premiere den 29. maj på News.

Ikke overraskende forhindrer det dog ikke News i at bruge det meste af denne dag på politiske analyser, herunder i “Søndagsanalysen”, hvor de politiske kommentatorer Peter Mogensen og Michael Kristiansen, taler ud.

Som vi – igen forstår det – bliver dette sendt live fra “Valgfolkemødet på Kvægtorvet”, hvorefter der bliver stillet om til Aalborg.

TV2 og TV News landede Lars Lykke og Mette Frederiksens første store potentielle konfrontation

Topmødet mellem Mette og Lars bliver dog ikke kun sendt på News.

TV2 er naturligvis også med.

Som pointeret burde det – vel sagtens – have været Gertrud Højlund, der var vært på formatet.

Det bliver dog Cecilie Beck, da der her ikke er tale om en “konventionel” omgang “Højlunds Forsamlingshus”, men derimod en omgang “Topmøde i Højlunds Forsamlingshus”.

Læs også  Reklamesalget gik ned på TV2

Ulla Pors Nielsen der er event- og udviklingschef, TV2, samt chefredaktør, TV2 News supplerer:

 -I en valgkamp, hvor Venstre og Socialdemokratiet bliver skudt i skoene, at de ligner hinanden mere og mere, og hvor Lars Løkke Rasmussen senest har åbnet for regeringssamarbejde med Socialdemokratiet, bliver det interessant for første gang at se netop de to partiledere over for hinanden. Hvor er forskellene, hvor er lighederne, hvor vil de hen med Danmark, og kan og vil de samarbejde? Vi ser frem til en spændende og intens debat, slutter hun.