DR bygger bro – og bliver hædret

Størrelsen Livia Fonden, der netop har indstiftet en såkaldt dialogpris har valgt at give denne til DR.

Konkret for deres “Uenige Sammen” -projekt, som de vurderer er så godt til at “bygge bro”, dette tiltag altså endt med at blive udvalgt til at vinde.

Skulle du – mod forventning – ikke kende til “Uenige Sammen” projektet, er det et “DR valgprojekt”, hvor det ikke handler om at være uenige, men om at dem der er uenige giver hinanden plads til at være dette.

DR vinder Livia Fondens dialogpris for deres Uenige Sammen tiltag et DR valgprojekt

Og – lidt modsat politikerne – give plads og lov til at være “uenige”, uden at den ene eller den anden part behøves at “give sig”.

Mest kendte hoved på projektet er oplagt nok Erkan Özden, der kommer fra  TV-Avisen.

Han har siden slutningen af februar været med rundt på “institutioner over hele landet”.

Billedet af ham er således fra Københavns Professionshøjskole.

Det hele ender i den forbindelse med at “tusindvis af danskere”, mødes den 2. juni, for – lokalt – at diskutere netop valg og – samtidig – give plads til både uenighed og det modsatte.

Alt sammen noget Livia Fonden er rigtig glad for.

Fondens formål er nemlig at “synliggøre den konstruktive, ikkevoldelige tilgang til samfundskonflikter, der hver dag finder sted over hele verden, men som måske sjældent er noget, medierne dækker”. 

Læs også  DR synes at vi skal være Sammen om det vigtige

Og nu hvor de overrækker prisen her den 25. maj, er det bare at glæde sig til at Kirstine Rønnov Due, der er forkvinde for fonden, kigger forbi.

Hun siger:

DR vinder Livia Fondens dialogpris for deres Uenige Sammen tiltag et DR valgprojekt

 -Vi giver Livia Fondens nystiftede dialogpris til DR’s “Uenige Sammen” for at tage sit public service-ansvar alvorligt og ikke kun fokusere på polemik og debat, men også understøtte kontakt og dialog, starter hun og fortsætter.

 -I en tid, hvor der graves grøfter og brændes bøger, og hvor medierne ofte spiller en negativ rolle i at optrappe konflikter, har DR sat fokus på brobygning, forklarer hun videre.

 -Det sker med en vision om at få hele Danmark til at tale sammen på tværs af politiske tilhørsforhold. Det er meget prisværdigt, inspirerende, kreativt og nemt for andre at forstå og deltage i, slutter hun.

Super positivt i den forbindelse er at der allerede nu er 3400 der har planer om at møde hinanden der den 2. juni. 

Og nu hvor det handler om at “møde én, man er uenig med”, skal der nok bliver plads til at råbe og skrige, være uenige, og – samtidig – give plads til netop uenighed.

Eventchef Diana Borup Skotte fra DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter glæder sig over prisen og siger:

Læs også  TV2 løb med det meste guld

 -“Uenige Sammen” understøtter på fineste vis nogle af vores ambitioner med valget, nemlig at forbinde landet og skære igennem støjen ved at facilitere den demokratiske samtale. Derfor er vi også rigtig glade for, at initiativet er blevet bemærket, og at flere tusinde danskere har meldt sig til. Vi kan kun være glade for og stolte over at modtage Livia Fondens dialogpris for at tage public service alvorligt, slutter hun.

Der vil være offentlig adgang til Livia Fondens overrækkelse af prisen, her den 25. maj. 

Omvendt sker det på “Matrikel 1”, Gammel Strand 28, hvorfor det altså kræver at du tilmelder dig her – på forhånd – hvis du vil være med.

Selve uenigheds-dagen, den 2. juni, bliver dog ikke helt ignoreret af medierne.

Planen er nemlig at P4 kommer til at sende et par timer direkte fra de mange steder hvor folk er her “uenige sammen”.

Selve tiltaget “Uenige sammen” er en del et europæiske projekt, der hedder “My Country Talks”, hvor andre medier har “på lignende måde har samlet borgere til samtaler to og to”. 

I Norge hedder arrangementet således “Hele Norge snakker”, der bliver afholdt den 25. maj.

Det er muligt at læse mere DRs version af tiltaget her.

Læs også  DR giver sproget et eftersyn

Læs mere om “My Country Talks” her