500K kroner til talenter i vest

Nu hvor der er strøget 500.000 kroner afsted fra “forløbet Nye Talenter”, til et “New Tales” -projekt, er der godt gang i butikken New Tales.

De mange penge betyder nemlig at producer Jonathan Langelund fra New Tales, instruktør Alexander Sagmo (Anti Film), manuskriptforfatter Troels Engelbrecht (Anti Film) og associate producer Esther Nielsen sammen kan kaste sig ind i produktionen af en “lavbudget-spillefilm”, der såmænd allerede har fået en tital.

Så dem der vil, kan snart se “Esthers Orkester”, der bliver til en film, som Aarhus Filmværksted, MAAN Rental, samt Interactive Denmark Vest og Filmby Aarhus har været forbi, i form af “Nye Talenter”, der var det forløb der blev afviklet i efteråret.

FilmBy Århus og blandt andet Maan Rental har fundet 500K kroner til talentudvikling

Konkret handlede det om hele tre projekter, der var blevet udvalgt til at blive videreudviklet til netop “spillefilmideer”, hvor vinderen altså kunne løbe med 500.000 kroner.

Nu er vinderen så ellers blevet fundet, hvorefter “Esthers Orkester” kan gå i produktion.

Som pointeret bliver det Jonathan Langelund, der kommer til at producere for produktionsselskabet New Tales.

Jonathan Langelund forklarer:

 -Filmen tager udgangspunkt i ideen om en uperfekt mand. Hvordan den moderne mand kan jonglere forventninger til manderollen i forhold til de realiteter, han udsættes for. Det bliver en dramatisk – men i høj grad også humoristisk – film om det tragikomiske i livet, slutter han.

Læs også  Discovery prøver med Prince Charming

Det er i øjeblikket uklart om der kommer et nyt “Nye Talenter” forløb, der ellers ser ud til at “give pote” i form af noget der minder om et færdigt spillefilms manuskript.

FilmBy Århus og blandt andet Maan Rental har fundet 500K kroner til talentudvikling

Herfra gætter vi nemlig på at konsulenterne Lars Detlefsen, tidligere underviser på Den Danske Filmskole, og Marie Schmidt Olesen, filmproducer begge er friske på at “snakke film” med andre film folk fra området, og så ellers kaste nogle penge efter deres bedste ideer.

Som altid er det dog en hård og brutal udvælgelses proces de håbefulde skal igennem.

Igen.

Er der talent nok, kan det da undre at der ikke bliver sat nye film igang hver 3-6 måned.

Det skulle være muligt at læse mere om produktionen her.