Broadcast oppe på 70 Mbit/s

Hører du til dem der gerne vil se TV i en lidt højere kvalitet, har du gættet det.

Vores lokale broadcastere mener ikke at du – eller alle andre – kan se forskel på et opskalleret 16mm billede fra 1977 og 8K, hvorfor det ser ud til at det “bedste” vi kan ( få lov til ) at se her i landet er optaget i 1080i eller – som sjælden undtagelse – P, hvis du er meget heldig.

Egentligt ærgeligt, nu hvor hovedparten af landets husstande har investeret milliarder af kroner i TV apparater, der netop kan vise både 4K og mere.

Ude i den store verden, sker der dog ting og sager.

Tag som eksempel SES, der er en satellit TV operatør.

Fremtiden for høj opløsning og flottere billeder trækker ud her i landet - resten af verden er ved at komme frem i skoene

De har taget sig en snak med Samsung, og er blevet enige om at broadcast i 8K er vejen frem.

En opløsning er der ( sådan cirka ) 16 gange så høj som den højeste vi ( overhovedet ) kan forvente at se her i landet. ( i princippet 32 gange så høj som 1080i )

Med det indbyggede forbehold at de “kvæstede” signaler der kan opleves her i landet, ydermere er klemt i kompressionen, hvorfor det nærmest er smartere at kigge med i 720P.

Selv på dit 4K UHD HDR TV.

Sådan er det ikke med de nye signaler fra SES.

Læs også  Hvis du synes dit 1000Mbits er hurtigt

Til gengæld kan du kun se disse billeder på de Samsung paneler der kan modtage Spin Digital, og som har fået indbygget en herlig 8K satellite receiver. ( vi ved ikke om andre eksterne receivere kan se med, red. )

Som du har gættet det, er det ikke noget vi kommer til at opleve her i landet, med det samme.

Eller !

Det er det faktisk

Hvis du er på ASTRA 28.2 grader Øst, kan du såmænd kigge med.

Signalerne bliver nemlig demonstreret der.

Det eneste du mangler er derfor “bare” det nødvendige 8K panel fra Samsung, og lidt mere info om hvornår indholdet så rent faktisk bliver sendt.

Fremtiden for høj opløsning og flottere billeder trækker ud her i landet - resten af verden er ved at komme frem i skoene

Som vi er orienteret er der dog fortsat tale om en “test”, hvilket betyder at indholdet ikke er det sjoveste i verden.

Til gengæld ser det sygt godt ud, nu hvor der ikke kun er tale om et 70 Mbit/s signal.

Det er såmænd også et HEVC signal, der dermed – reelt – svarer til et ( cirka ) 140 Mbit/s signal her i landet, da vores lokale distributører heller ikke rigtigt er nået til at pakke i H265.

Igen.

Når vurderingen er at forbrugerne ikke kan se forskel, må de jo lære det.

Vi er jo et par stykker der har bemærket hvordan signaler fra Netflix eller Amazon ser ud, når de banker 15Mbit/s afsted i H265.

Læs også  DaVinci gik HEVC

Tilbage hos Spin Digital skulle der være pænt stor sikkerhed for at deres 8K indhold, der kommer i herlige 7680 x 4320 pixels i 50 fps kommer til at se sygt heldigt ud på dit nye 82 tommers Samsung 8K Q950RB QLED TV, der for en godt ordens skyld er et DVB-S2 TV, der – undskyld formuleringen – sparker PoPo.

Thomas Wrede, VP of new technology and standards at SES Video, siger:

 -Audiences today want richer video experiences that can be best fulfilled by immersive Ultra HD content, hence a lot of our broadcast and video customers are migrating their channels to high definition (HD) and Ultra HD, starter han og fortsætter.

 -It will be years before large 8K flat screens or video walls become a common sight in our living rooms. Nonetheless, we are anticipating the future by working with our industry partners to further improve the consumer’s video quality experience and to define an 8K satellite broadcasting standard, slutter han.

Et bud herfra er at Samsung 8K Q950RB QLED kan vise 4K billeder.

Du kunne jo overveje at investere i monstret og så ellers bare se med i 4K, indtil virkeligheden indhenter den tekniske udvikling.

Panelet er i den forbindelse ikke totalt umuligt at komme i nærheden af.

Læs også  Multistrøms 5G på satellitten

Det koster bare 75000 med moms.

I 82 tommers versionen.

Kan du nøjes med 65 tommer, koster det bare 37K