Sony går AI med REA C1000

SDet begynder faktisk at ligne noget, nu hvor Sony’s Edge Analytics AI Video Solution, begynder at ramme markedet.

Her er der tale om en “komplet” PTZ løsning, der kan en del mere, og som – vel sagtens – kan udvides endnu mere.

Jamen, hvor er så AIen henne.

Sonys AI ideer er blevet realiseret med REA C1000 - burde også kunne bruges til broadcast

Inde i maskinen., naturligvis.

REA-C1000, er nemlig ( endnu ) en black box, der – til forskel – fra andre rent faktisk kan en masse, og som er fuld af pænt properitært Sony kode.

Den korte version er at der er tale om et konference system, der kan monteres, og så ellers køre i det uendelige, af sig selv.

Der skal monteres et par PTZer, lidt tavler, lidt lyd, og så en omgang REA-C1000, der så ellers tager det hele over, via AI.

Det lyder pænt forjættende, og ser såmænd også ud til at være det.

Vi har fundet både en promo for produktet, og så en “real life”, hvor kvinden der taler ( om edge.. et eller andet ) bliver “keyet” fri fra baggrunden, naturligvis i ( næsten ) realtime ( forsinkelsen er som video efter en “normal” konference computer, hvor alt jo også er forsinket.

Sonys AI ideer er blevet realiseret med REA C1000 - burde også kunne bruges til broadcast

Når taleren så er “klippet fri”, sørger AIen så for at PTZen følger taleren, ganske som at lyden også ser ud til at være en del af systemet.

Læs også  Ny firmware til et par Sonyer

På samme måde kan softwaren så ellers læse håndskrift, lave cortado ( nej ) og bruges i netop så mange sammenhænge, at det ser ud til at Sony har opfundet et pænt heldigt system.

Oplagt nok, optager REA-C1000, så ellers det hele, og skaber færdige produkter, der – igen – sparer på mandskabet, eller den tid der bliver brugt på et eller mange konference/undervisnings rum.

Selve enheden ( REA-C1000 ) er en “let transportabel” enhed, hvilket – ærligt talt – er ligegyldigt, da de PTZ kameraer, kalibrering af samme, lyd og alle storskærmene jo ikke er.

Sonys AI ideer er blevet realiseret med REA C1000 - burde også kunne bruges til broadcast

Igen.

Er AV afdelingen stor nok, er det jo “ikke et problem” at flytte hele pakken ud på location.

Uanset hvordan den enkelte institution vælger at bruge et REA-C1000 system, er det nu i handlen.

Hvad det koster og hvordan du får fingre i det, samt hvordan det skaleres – og om der for eksempel – kan monteres broadcast kameraer på systemet – må du kontakte din lokale Sony broadcast afdeling for at finde ud af.

Teknologien virker umiddelbart til at være udtænkt til ubemandede konferencer og uddannelse.

Omvendt.

Puttes der et par professionelle kameraer på, og en ekstern optager, kunne det hurtigt ligne det næste reality “hus” eller studie, hvor de “taler ud”.

Læs også  Sony opgraderer deres DWX serie

Eventuelt til et absolut ubemandet system.

Blandt de features som Sony selv fremhæver er også evnen til at systemet “selv putter objekter i fokus”.

Noget der kan opleves når systemet “klipper ind i et 4K billede”, og kun bruger den del af billedet, hvor ( typisk taleren ) står.

Sonys AI ideer er blevet realiseret med REA C1000 - burde også kunne bruges til broadcast

Systemet skulle også kunne forstå (?) “motion” og have “face detection”, hvilket sammen med andre features gør systemet til en stor hjerne med påmonterede kameraer.

Sidste nyt i systemet, der sidst blev vist frem på ISE2019 er:

Evnen til at kunne forestå “Handwriting Extraction” samt skabet et ( i realtid ) Presenter Overlaywhich, der betyder at taleren kan skrive tekst, der bliver enten oversat til computerskrift, eller fremhævet ved at blive zoomet op så det fylder hele billedet.

Der er nu “PTZ Auto Tracking”, som vi gætter på er et “cut ind” i et 4K billede, der så bliver “panoreret og tiltet i”.

Der er nu indbygget “Close-up by Gesture”, der ( cirka ) betyder at systemet – igen – cutter ind i det eksisterende billede ( uden at zoome ), baseret på bevægelser.

Den omtalte “Chroma Keyless CG Overlay” ( der tager teksten fra en gennemsigtig tavle, og gemmer det som computerskrift eller “billeder” er ikke helt på plads endnu. Denne feature kommer først til efteråret 2019.

Læs også  Ny Sony High End mikrofon

På samme måde kommer “Focus Area Cropping” også først til efteråret. Som vi læser det, er det ( idag ) muligt med 4K billeder, men ikke muligt med HD billeder.

Her et par videoer der understreger at der sker rigtigt meget på dette “auto produktions” område.

Læs mere om produktet her.

Du kan kontakte din lokale Sony forhandler eller Sony Nordic (?) for at høre mere om systemet.