TV2 lover vild EU valg aften

Hvis du er til nyt om valget til Europa-Parlamentet, er der godt nyt fra TV2.

De har nemlig store planer om at dække det valg, selv om at det ligger “bare ti dage inden folketingsvalget”, som de skriver det.

Det er jo ellers i denne uge at alle borgere i EU landene har muligheden for at vælge hvordan det fremtidige Europa Parlamentet, og stedets 700 MPere ( medlemmer ) skal se ud.

Vild valgaften på TV2 og TV2 News her på søndag - Valg til Europa Parlamentet bliver en fest

Alt sammen noget TV2 har planer om også at dække.

Store spørgsmål som “Hvor er EU på vej hen” og “Går det frem eller tilbage for de højrenationale partier i Europa”, suppleret med grundliggende ukendte faktorer som “Hvilke europæiske alliancer er på vej efter valget”, samt “Bliver der opbrud eller samling om EU” er med garanti en del af de spørgsmål som valgværterne Cecilie Beck og Poul Erik Skammelsen i TV2s studie i Vandrehallen på Christiansborg stiller sig selv, og de fremmødte politikere.

Ulla Pors Nielsen, chef for TV2 News og TV2 Event siger:

 -Det danske EU-valgresultat er uhyre interessant i sig selv: Bliver Dansk Folkeparti straffet markant af vælgerne uden Morten Messerschmidt på stemmesedlen og efter skandalesagen om Meld og Feld? Går Socialdemokratiet og Venstre frem eller tilbage? Enhedslisten stiller op for første gang, men hvad betyder det for Folkebevægelsen mod EU? Fastholder SF og Radikale deres mandat – eller får de endda et ekstra? Hvordan går det for Mette Bock og Liberal Alliance?, starter hun og fortsætter.

Læs også  Tour de France er fortsat et hit her i landet

 -Hertil kommer så muligheden – eller risikoen afhængigt af synsvinkel – for afsmitning på det folketingsvalg, som ligger lige om hjørnet. Der bliver nok at tale om og dække søndag aften og dagen efter Europa-valget, slutter hun.

Det hele starter i bedste stil på News, hvor Cecilie Beck og Poul Erik Skammelsen indleder aftenen fra søndag aften klokken 19.25, lige efter “19 Nyhederne”.

Og nu hvor det går stærkt, kan TV2 allerede præsentere en exitpoll klokken 20.00.

Fra omkring klokken 20.55, vil det være muligt at se det samme på både TV2 og på TV2 News, der bruger samme studie på Christiansborg.

Vild valgaften på TV2 og TV2 News her på søndag - Valg til Europa Parlamentet bliver en fest

Og nu hvor det også er der “afgørelsen af valget” og “partilederrunden” bliver afviklet, er der med garanti en masse at kigge på, på begge kanaler.

Der er som altid intet der er afgjort, før det hele er på plads.

Derfor er det planlagt at TV2 News valgdækning fortsætter “til langt ud på natten”.

Cecilie Beck og Poul Erik Skammelsen får dog ikke lov til at være de eneste værter på valget til Europa-Parlamentet.

EU-korrespondent Lotte Mejlhede og politisk kommentator Hans Engell er nemlig også med i studiet.

På samme måde kan seerne glæde sig til velkendte TV2 korrespondenter som Ulla Terkelsen, Divya Das, Svenning Dalgaard, Uffe Dreesen, Frederikke Ingemann, Eva Ravnbøl og Jeppe Krogager.

Læs også  TV2 Røde Kors og de socialt udsatte

Der alle vil være at finde i “forskellige EU-lande”.

Hvis du ikke er helt stiv i Europa-Parlamentet, er der 751 MPere i Europa-Parlamentet.

Af dem er der 14 danske MPere i parlamentet.

Når England effektivt forlader EU, vil der være 705 MPere tilbage.

Der er i den forbindelse – reelt – kun 13 danske MPere.

Der vil dog være 14, når England forlader EU.

MPere er valgt for 5 år af gangen.